Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

«PHONE MARKETING»: Απεργούν εδώ και 70 μέρες

Η γενικότερη σημασία του απεργιακού αγώνα που δίνουν εδώ και 70 μέρες οι εργαζόμενοι της «Phone Marketing» αναδείχτηκε στο όμορφο και ζεστό γλέντι που στήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο ΚΕΠ της Νέας Ιωνίας. Ενα γλέντι που οργάνωσαν το ΣΕΤΗΠ και η Λαϊκή Επιτροπή της περιοχής για την οικονομική στήριξη του απεργιακού αγώνα των εργαζομένων, με τη μεγάλη ανταπόκριση των κατοίκων της περιοχής, της νεολαίας, αλλά και εργαζομένων από άλλες επιχειρήσεις.
«Πολύτιμος αρωγός σε αυτήν την προσπάθειά μας, είναι το σωματείο μας, το ΣΕΤΗΠ, το Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό, η Λαϊκή Επιτροπή Ν. Ιωνίας, οι άνεργοι, οι δάσκαλοι, ο Σύλλογος Γυναικών, το Σωματείο Οικοδόμων, το Σωματείο Συνταξιούχων και όλη η τοπική κοινωνία και τα σωματεία εργαζομένων στον κλάδο, δίνοντάς μας δύναμη και δείχνοντάς μας καθημερινά την αλληλεγγύη τους και την αμέριστη συμπαράστασή τους για να προχωρήσουμε παρακάτω το δίκαιο αγώνα μας», είπε η Εβίτα από την Επιτροπή Αγώνα των εργαζομένων, ανοίγοντας το γλέντι.
Ο πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ Αλέκος Περράκης υπογράμμισε ότι αυτός ο αγώνας είναι «πρωτόγνωρος και για μας, για τον κλάδο μας». Υπογράμμισε ιδιαίτερα ότι στην κλιμάκωση αυτού του αγώνα έχει συμβάλλει αποφασιστικά η αλληλεγγύη που έχει εκφραστεί από τη Λαϊκή Επιτροπή και πλήθος φορέων, των κατοίκων, των σωματείων, κλπ. «Η αποφασιστικότητά τους, η δύναμή τους και η συσπείρωσή τους δεν επιτρέπει στον εργοδότη να τους διασπάσει. Θα συνεχίσουμε και είμαστε σίγουροι ότι από αυτόν τον αγώνα θα βγούμε νικητές», τόνισε για να πέσει το σύνθημα «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά εργάτη μπορείς χωρίς τα αφεντικά». Με τη μουσική και ένα ποτήρι μπύρα, τα εδέσματα που έφεραν οι εργαζόμενες και τα απαραίτητα σουβλάκια δεν άργησε να «ανάψει» το γλέντι που κράτησε αρκετές ώρες.
Στο μεταξύ, η αγωνιστική επιμονή των εργαζομένων προκάλεσε ρήγμα στην αδιαλλαξία της εργοδοσίας, αφού προχώρησε σε πρόταση προς τους εργαζόμενους να μην εφαρμοστεί η εκ περιτροπής εργασία, αλλά να επιστρέψουν στη δουλειά με 4ωρη απασχόληση για δυο μήνες και στη συνέχεια επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς, αλλά με μείωση μισθών. Τη Δευτέρα έγινε νέα γενική συνέλευση και η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων αποφάσισε συνέχιση της απεργίας μέχρι και την Παρασκευή, όπως είχαν αποφασίσει σε προηγούμενη συνέλευση. Οπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση της επιτροπής αγώνα των εργαζομένων: «Αποφασίσαμε να μην πετάξουμε στα σκουπίδια τον αγώνα μας και τις θυσίες μας. Αποφασίσαμε ότι αυτό δεν είναι ένα μέλλον που μας αρμόζει. Δε μπορούμε να ζήσουμε με τα ψίχουλα που μας πετάει η διοίκηση, την ώρα που ισχυρίζεται ότι υπάρχει νέο έργο για να μας απασχολήσει. Συμμέτοχοι στα κέρδη τους δεν ήμασταν. Δε θα γίνουμε συμμέτοχοι στο σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας και των ίδιων μας των ζωών. Συνεχίζουμε αποφασισμένοι να νικήσουμε. Μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις μας, με την Επιτροπή Αγώνα αλλά και το Σωματείο μας, το ΣΕΤΗΠ, θα οργανώσουμε τα επόμενα βήματά μας. Κλιμακώνουμε την πάλη μας ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας».