Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»: Η τραμπούκικη επίθεση τροφοδότησε κλιμάκωση της αλληλεγγύης

Απάντηση στο οργανωμένο σχέδιο τρομοκράτησης έδωσαν οι εργάτες που πλημμύρισαν και χτες την πύλη
 
Μετά την πλατιά, απλόχερη, έμπρακτη αλληλεγγύη εργαζομένων αλλά και άλλων λαϊκών στρωμάτων που «πλημμύρισαν» και χτες από τα ξημερώματα την πύλη της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», οι απεργοί χαλυβουργοί είδαν τη χτεσινή περιφρούρηση της απεργίας τους να μετατρέπεται σε μια μαζική συγκέντρωση. Ηταν μια ξεκάθαρη μαζική απάντηση από εκατοντάδες εργαζόμενους, μια μόλις μέρα μετά από την οργανωμένη τραμπούκικη επίθεση της εργοδοσίας στους απεργούς χαλυβουργούς, με την οποία έγινε προσπάθεια, χωρίς επιτυχία όμως, να ανοίξει την πύλη και να σπάσει την απεργία. Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης ήταν να τραυματιστούν τρεις απεργοί και ο ένας από αυτούς, ο γραμματέας του σωματείου, Νάσος Παυλάκης, να νοσηλεύεται ακόμα στον «Ερυθρό Σταυρό».
Χτες το πρωί, τον απεργό επισκέφτηκε στο νοσοκομείο αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Η αντιπροσωπεία συνομίλησε με τον ίδιο και την οικογένειά του, ενημερώθηκε για την πορεία της υγείας του, εξέφρασε ακόμα μια φορά την ολόπλευρη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα των χαλυβουργών.
Προσφέρουν στους απεργούς από το υστέρημά τους
Ο απεργοσπαστικός μηχανισμός του Μάνεση πάντως έπιασε και χτες από νωρίς το πρωί στασίδι στο διπλανό χώρο του εργοστασίου. Αντικρίζοντας όμως στην πύλη τους χαλυβουργούς με εκατοντάδες εργαζόμενους στο πλευρό τους δεν τόλμησε κανένας από αυτούς ούτε να πλησιάσει. Αναγκάστηκαν να περιοριστούν στις καθημερινές πλέον προσπάθειες να προκαλούν εντάσεις, κάτι που δεν κατάφεραν, αφού απεργοί και συγκεντρωμένοι τους απομόνωσαν. Στο πλευρό των απεργών χαλυβουργών βρέθηκαν και χτες, μεταξύ άλλων, τόσο αντιπροσωπεία της ΕΓ του ΠΑΜΕ αλλά και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας.
Ετσι, οι χαλυβουργοί του Ασπροπύργου με το αναντικατάστατο όπλο που λέγεται αλληλεγγύη στα χέρια τους και αποδείχτηκε περίτρανα η τεράστια δύναμή του εδώ και 8 μήνες συνεχίζουν τον σκληρό και περήφανο αγώνα που δίνουν. Για το δικαίωμα στην εργασία που έχουν οι 120 απολυμένοι αλλά και τα δικαιώματά τους που ο Μάνεσης θέλει να τσακίσει σπάζοντας την ηρωική απεργία τους.
Είναι, λοιπόν, ανάγκη αυτή η αλληλεγγύη να θεριέψει τώρα παντού σε κάθε χώρο εργασίας, γειτονιά, σύλλογο κ.α. και με πρωτοβουλίες να στηριχθούν αυτή την κρίσιμη στιγμή οι περήφανοι χαλυβουργοί και ο αγώνας που δίνουν.
Σε χτεσινή της ανακοίνωση, η διοίκηση της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στους χαλυβουργούς επισημαίνει ότι θα καταθέσει στους απεργούς από τις πενιχρές συνδρομές των πολυβασανισμένων συνταξιούχων, που οι αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεων τους τσάκισαν για να υπερασπίσουν την κερδοφορία των βιομηχάνων και του Μάνεση, το ποσό των 1.000 ευρώ και σημειώνει: «Ας το πάρει απόφαση η εργοδοσία, οι κυβερνώντες που ως τώρα την στήριξαν, ότι ο αγώνας των χαλυβουργών είναι φάρος για την εργατική τάξη που καταλαβαίνει τη σημασία του και δεν πρόκειται να σβήσει και πιο αποφασιστικά θα τον στηρίξει. Το ίδιο θα πράξουμε και εμείς ως απόμαχοι της δουλειάς, αλλά όχι του αγώνα».
Να υπενθυμίσουμε ότι στο πλαίσιο πρωτοβουλιών έμπρακτης στήριξης ήδη ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Περιστερίου «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ» έχει ανακοινώσει ότι θα κάνει εξορμήσεις στο Αλσος Περιστερίου κατά τη διάρκεια πολιτιστικών εκδηλώσεων μέσα στον Ιούλη, όπου θα απευθυνθεί με κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης στον περιστεριώτικο λαό, με σκοπό να στηρίξει έμπρακτα τους απεργούς χαλυβουργούς.
Την προσπάθεια τρομοκράτησης των απεργών καταγγέλλουν μεταξύ άλλων το ΔΣ της Ενωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, η Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής κ.ά.