Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Δολοφονική επίθεση φασιστοειδών σε μετανάστες στο Πέραμα

Μπήκαν μέσα στο σπίτι τους και σακάτεψαν έναν 28χρονο Αιγύπτιο ψαρά που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική

Ενας 28χρονος σακατεμένος με διαλυμένο πρόσωπο είναι ο απολογισμός της εγκληματικής, ρατσιστικής επίθεσης που εξαπέλυσε ομάδα φασιστοειδών στην περιοχή Ικόνιο του Περάματος, χτες στις 3 περίπου τα ξημερώματα, όταν εισέβαλε με λοστούς, ρόπαλα και σίδερα μέσα στο σπίτι 4 Αιγυπτίων, από τους οποίους οι τρεις είναι αδέρφια.
«Ηταν περίπου 10 άτομα. Εσπασαν τα παράθυρα και τα τζάμια της πόρτας. Μπήκαν μέσα και άρχισαν να χτυπούν ό,τι βρίσκουν. Αλλοι έξω έσπαγαν τα αυτοκίνητα. Μας πέταξαν μέχρι καπνογόνο. Κρατούσαν ρόπαλα και λοστούς και κάποιοι σίδερα. Εγώ από το παράθυρο άρχισα να φωνάζω για να ξυπνήσω τη γειτονιά να μας βοηθήσει. Τον μικρό τον χτύπησαν πολύ άσχημα. Τον βρήκαν στην ταράτσα που κοιμόταν και δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Είμαι στην Ελλάδα κοντά 20 χρόνια. Πρώτη φορά έζησα κάτι τέτοιο». Ηταν η μαρτυρία του ενός από τους 4 Αιγύπτιους, ο οποίος μαζί με τους άλλους 3 διατηρεί εδώ και καιρό ιχθυοπωλείο στο Πέραμα.
Ανάστατη ήταν και ολόκληρη η γειτονιά. Δεν υπήρξε κανείς που να μην καταδικάσει με τον πιο έντονο τρόπο αυτή τη βαρβαρότητα. «Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας όταν είδαμε αυτό το αίσχος», ανέφερε ένας γείτονας. «Ηταν ανθρωποειδή. Κτήνη. Μαγάρισαν τη γειτονιά μας», ανέφερε μία γυναίκα. Σύμφωνα με συγκεκριμένες καταγγελίες και μαρτυρίες, κάποιοι φορούσαν μαύρες μπλούζες με τα διακριτικά «Χρυσή Αυγή», ενώ σε άλλους αναγραφόταν η φράση «Ομάδα κρούσης». Αξίζει να αναφέρουμε ότι προχτές, στις 8 το απόγευμα, σε καφετέρια του Περάματος (την οποία διατηρεί εργολάβος της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης), είχε γίνει συγκέντρωση μελών του φασιστικού ναζιστικού μορφώματος της «Χρυσής Αυγής».
Ο 28χρονος σοβαρά τραυματισμένος μεταφέρθηκε αρχικά στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά και από εκεί στον «Ευαγγελισμό». Σύμφωνα με ιατρικό ανακοινωθέν του Γραφείου Τύπου του υπουργείου Υγείας, στον «Ευαγγελισμό» μεταφέρθηκε «για θωρακοχειρουργική και γναθοχειρουργική εκτίμηση ύστερα από αναφερόμενο ξυλοδαρμό». «Επιβεβαιώθηκε η παρουσία διπλού κατάγματος της κάτω γνάθου και των ρινικών οστών. Πραγματοποιήθηκε συρραφή των θλαστικών τραυμάτων, αφαίρεση του εκγομφωμένου δοντιού και τοποθέτηση συρματίνης περίδεσης»!
Σε δελτίου Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής αναφέρεται ότι από την ομάδα των 10 περίπου ατόμων έχουν συλληφθεί πέντε άντρες και μία γυναίκα. Οι 6 εντοπίστηκαν στη λεωφόρο Σχιστού. «Αναγνωρίστηκαν από τους παθόντες και θα οδηγηθούν στις εισαγγελικές αρχές κατηγορούμενοι από κοινού για βαριά σωματική βλάβη, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση του νόμου περί όπλων».
Η Κομματική Οργάνωση Περάματος του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει τη βάρβαρη, ρατσιστική επίθεση των φασιστοειδών, εναντίον των 4 Αιγυπτίων ψαράδων και καλεί το λαό του Περάματος να απομονώσει αποφασιστικά τις φασιστικές και ρατσιστικές συμμορίες και τα ζητήματα της μετανάστευσης «να γίνουν επιπρόσθετος λόγος για την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ και την καταψήφιση των κομμάτων της πλουτοκρατίας και της ΕΕ, που τα προκαλούν ή ποντάρουν σε αυτά και τα απομονώνουν από το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής τους, για να μη φανεί το μίσος και ο ρατσισμός που τρέφουν απέναντι σε όλη την εργατική τάξη, στα φτωχά λαϊκά στρώματα και όχι μόνο τους μετανάστες».