Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Γελιούνται όσοι νομίζουν ότι θα μας φοβίσουν

Η Λιάνα Κανέλλη, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το χτεσινό περιστατικό έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Δείχνουν σε όλο τον κόσμο το πραγματικό πρόσωπο του πραγματικά εκκολαφθέντος στην Ευρώπη, δυστυχώς και στην Ελλάδα, αυγού του φιδιού. Τώρα ξέρουμε τι έχει μέσα το αυγό. Ελπίζουμε να το ανακαλύψουν και οι Ελληνες ψηφοφόροι. Μην ξεχνάμε ότι είμαστε στο 2012, μην ξεχνάμε ότι είμαστε μόλις και μετά βίας κάτι λίγες μέρες, ένα μήνα, μετά την 9η Μαΐου - την Αντιφασιστική Νίκη στην Ευρώπη, μια Ευρώπη βυθισμένη στην κρίση, στη φτώχεια. Και δυστυχώς να χρησιμοποιείται σήμερα η πολιτική αποκτήνωση σαν μέσο για να αντιμετωπιστούν αυτά τα ζητήματα.
Κατά την άποψή μου παίζονται άλλα πράγματα: Ενας τρόπος να αλλάξει η ατζέντα των εκλογών, να πάψουν οι άνθρωποι να σκέφτονται και να βλέπουν ένα θέαμα. Σπέκουλα από το ΚΚΕ και από μένα, μετατροπή του ζητήματος σε προσωπικό, δεν πρόκειται να γίνει. Είναι άλλα τα προβλήματα και είναι πολύ βαθύτερα. Και τα χαστούκια αυτού του είδους γυρνάνε στους εμπνευστές τους, τα εισπράττουν και ελπίζω να τα εισπράξουν και στην κάλπη. Υπάρχει κόσμος που τρίζουν τα κόκαλά του και έχει πεθάνει πριν από μας για να μπορώ εγώ σήμερα, ακόμα, να είμαι εδώ όρθια και να μιλάω.
Οποιος θαρρεί λοιπόν ότι θα γίνουμε ξαφνικά μια ομάδα που θα βγαίνει στους δρόμους φοβισμένη επειδή υπάρχει στη γωνία ο τραμπούκος της γειτονιάς είναι γελασμένος. Και η γειτονιά δεν είναι μόνο η τηλεοπτική γειτονιά, είναι η γειτονιά του καθενός».