Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ: Καταγγέλλει αθλιότητες της ΠΑΣΚΕ στην ΠΟΕ - ΟΤΑ

Σε μια πρωτοφανή ενέργεια για τα συνδικαλιστικά πράγματα προχώρησε η ΠΑΣΚΕ στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΑ (ΠΟΕ - ΟΤΑ, όπου η ΠΑΣΚΕ έχει την απόλυτη πλειοψηφία). Εχοντας την απόλυτη πλειοψηφία πήρε απόφαση να αλλάξει την κλειδαριά της εισόδου του κτιρίου, όπου στεγάζονται τα γραφεία της Ομοσπονδίας, και να ζητήσει από τη ΔΑΣ ΟΤΑ να εγκαταλείψει το γραφείο που χρησιμοποιούσε. Την απόφαση αυτή καταγγέλλει με ανακοίνωσή της, η Πανελλαδική Γραμματεία ΟΤΑ του ΠΑΜΕ.
«Μετά το πραξικόπημα, τις νοθείες, τις παρανομίες και τις διασπαστικές πρακτικές στο 41ο Συνέδριο της ΠΟΕ - ΟΤΑ, όπου πέταξαν έξω από αυτό όλους τους αντιπροσώπους από 21 Σωματεία, επειδή σ' αυτά ψήφισαν και οι συμβασιούχοι, τώρα προσπαθούν να πετάξουν έξω από την Ομοσπονδία και την παράταξη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος τη ΔΑΣ ΟΤΑ, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ», σημειώνει η Γραμματεία και προσθέτει: «Ματαιοπονούν! Τους προειδοποιούμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο! Να μην τολμήσουν να αγγίξουν, να μην τολμήσουν να παραβιάσουν το γραφείο της ΔΑΣ ΟΤΑ και οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο και έγγραφο βρίσκεται εκεί».
Η Γραμματεία καλεί τους εργαζόμενους, κάθε τίμιο αγωνιστή, τα πρωτοβάθμια σωματεία, τα Διοικητικά Συμβούλια, τις Γενικές Συνελεύσεις «να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές. Να απομονώσουν τη διασπαστική και νόθα ηγεσία της ΠΟΕ - ΟΤΑ. Να συσπειρωθούν όλοι, μόνιμοι και συμβασιούχοι στα πρωτοβάθμια σωματεία, να συγκροτήσουν Πανελλαδικό Συντονιστικό, όπλο και εργαλείο στα χέρια τους για την οργάνωση της πάλης, για την εργατική λαϊκή αντεπίθεση, κόντρα στη νέα αντεργατική θύελλα που έρχεται και σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση».