Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ: Πρωτοβουλία συντονισμού και οργάνωσης του κλάδου

Πρώτο βήμα η συγκέντρωση αλληλεγγύης στους απεργούς της «Phone Marketing», την Παρασκευή στις 6 μ.μ., έξω από την εταιρεία

Σύσκεψη με στόχο την οργάνωση των εργαζομένων, το συντονισμό της δράσης τους, το δυνάμωμα της αλληλεγγύης, απέναντι στη σφοδρή επίθεση που δέχονται από την εργοδοσία στον κλάδο, πραγματοποιήθηκε προχτές το απόγευμα, με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Ν. Αττικής στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας και τη συμμετοχή επιχειρησιακών σωματείων και σωματειακών επιτροπών.
Πρώτο βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση ήταν το κάλεσμα, που έγινε αποδεκτό στη σύσκεψη, για την πραγματοποίηση συγκέντρωσης αλληλεγγύης στους απεργούς της «Phone Marketing» την Παρασκευή, στις 6 μ.μ., έξω από την εταιρεία (Ν. Ιωνία, Εργασίας 2) οπότε και συμπληρώνουν τρεις μήνες απεργιακού αγώνα. Στη σύσκεψη εκπροσωπήθηκαν τα επιχειρησιακά σωματεία της «Ιντρακόμ», της «Siemens Enterprise» και της «Nokia Siemens Networks», ενώ συμμετείχαν και εκπρόσωποι από τις Σωματειακές Επιτροπές της «HOL», «Teleperfomance» και βεβαίως των απεργών της «Phone Marketing».
Στη σύσκεψη ο πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ Α. Περράκης έθεσε το πλαίσιο πάλης, με βάση το οποίο τα σωματεία καλούνται το επόμενο διάστημα να σχεδιάσουν τη δράση τους μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς, προκειμένου να συσπειρώσουν τους εργαζόμενους, ώστε να γίνει υπόθεσή τους η υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και να υπάρξει συντονισμός της δράσης σε κλαδικό επίπεδο. Σε αυτήν την κατεύθυνση, το επόμενο διάστημα, με βάση και τα βήματα που θα έχουν γίνει, θα αποφασιστούν μορφές κοινού αγώνα, όπως για παράδειγμα μέρα δράσης του κλάδου με αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε κάθε χώρο δουλειάς, παράσταση στο υπουργείο Εργασίας, κ.λπ., με στόχο: να μην εφαρμοστούν στην πράξη οι εφαρμοστικοί νόμοι για κατάργηση των ΣΣΕ, ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, μείωση μισθών. Υπογραφή ΣΣΕ που θα ισχύει για όλους τους εργαζόμενους παλαιούς και νέους. Καμία απόλυση. Καμία μείωση μισθών. Υπεράσπιση της πλήρους και σταθερής εργασίας με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, κ.λπ.