Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»: Νέα πρόταση από το σωματείο για συνάντηση

Οικονομική βοήθεια και τρόφιμα παρέδωσε και χτες το ΠΑΜΕ. Απόπειρα της εργοδοσίας να εμποδίσει την αλληλεγγύη

Νέα επιστολή προς την εργοδοσία της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», με την οποία ζητά να εγκαταλείψει την αδιαλλαξία και να προσέλθει σε συνάντηση για την εξεύρεση λύσης, έστειλε το σωματείο των χαλυβουργών. Επαναλαμβάνει τις προτάσεις και λύσεις που μπορούν να συζητηθούν και υπενθυμίζει την απόφαση της Γενικής Συνέλευση να συνεχιστεί η απεργία μέχρι την επαναπρόσληψη των απολυμένων. Η αδιάσπαστη ενότητα των απεργών εκφράζεται στην πύλη του εργοστασίου με τη μαζική περιφρούρηση και αλληλεγγύη που εκφράζεται καθημερινά.
Πήγαν να μπλοκάρουν την αλληλεγγύη
Η ένταση του αγώνα των χαλυβουργών και η πίεση που δέχεται η εργοδοσία επιβεβαιώθηκαν χτες βράδυ λίγο πριν από τα μεσάνυχτα έξω από την πύλη του εργοστασίου. Με μια άκρως συντονισμένη ενέργεια της εταιρείας «σεκιούριτι» που φυλάει το εργοστάσιο και της Αστυνομίας, έφτασαν αυτοκίνητα και περιπολικά με σκοπό να μπλοκάρουν το φορτηγό που μεταφέρει τρόφιμα στους απεργούς που στέλνονται από το ΠΑΜΕ. Ακρως προκλητικά οι υπάλληλοι της εταιρείας «σεκιούριτι» και αστυνομικοί θέλησαν να συλλάβουν τον Γιώργο Πέρρο, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, που συνόδευε το φορτηγό και να τον οδηγήσουν στο αστυνομικό τμήμα, ενώ μπλόκαραν και το φορτηγό. Μέσα σε λίγα λεπτά συγκεντρώθηκαν στην πύλη απεργοί και κάτω από την πίεσή τους το φορτηγό ξεφόρτωσε και έφυγε κανονικά ενώ οι «σεκιούριτι» πήγαν στο τμήμα να καταθέσουν μήνυση.
Οι χαλυβουργοί συνεχίζουν με όπλο την ισχυρή αλληλεγγύη στο σκληρό αγώνα που δίνουν, απέναντι στην αδίστακτη εργοδοσία του Μάνεση, που εκφράζεται από παντού και με κάθε τρόπο. Χτες, το ΠΑΜΕ παρέδωσε ακόμα μία δόση (4.112 ευρώ) οικονομικής βοήθειας, που συγκεντρώθηκαν από σωματεία και απλούς εργαζόμενους, ενώ η Κομμουνιστική Νεολαία Αυστρίας συγκέντρωσε και έστειλε 250 ευρώ.
Την ίδια στιγμή συνεχίζουν να φτάνουν στο σωματείο ανακοινώσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης όπως: Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, ΕΛΜΕ Πειραιά, Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας και Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Νέας Σμύρνης.

Εχουν σκυλιάσει οι απεργοσπάστες
«Να ξεκουμπιστεί το δικαστήριο να ανοίξει την πύλη! Πρέπει να υπάρχει νεκρός δηλαδή; Γιατί στο τέλος θα υπάρχει νεκρός...», ούρλιαζε χτες στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ η γνωστή απεργοσπάστρια Ελένη Καταβάτη, σταθερό μέλος της «ομάδας» του Μάνεση που φανερώνει με την καθημερινή της υπονομευτική δράση πόσο έχουν σκυλιάσει και ο συγκεκριμένος μεγαλοβομήχανος και συνολικά η τάξη του από την απεργία στον Ασπρόπυργο. Δεν είναι και λίγο άλλωστε να έχει αποτύχει κάθε προσπάθειά τους να σταματήσουν το σκληρό αγώνα παρά το ότι έχουν καταφύγει σε κάθε μέσο που υπάρχει και δεν υπάρχει για να «σπάσει» η ενότητα και η αλληλεγγύη που τροφοδοτούν τον ηρωισμό των χαλυβουργών... Πάντως, το γεγονός ότι τα τσιράκια του Μάνεση έχουν πιάσει στασίδι στα (πάντα «φιλόξενα» γι' αυτούς) αστικά ΜΜΕ, καταφεύγοντας σε ψευτιές, βρωμιές, συκοφαντίες και άκρατο αντικομμουνισμό (όπως έγινε και στη χτεσινή εκπομπή) φανερώνει πόσο η εργοδοσία πιέζεται από τον περήφανο και ανυποχώρητο αγώνα των χαλυβουργών. Θέλουν να «στραπατσάρουν» έναν από τους πιο ηρωικούς εργατικούς αγώνες που έχει αναδείξει την ανεξάντλητη δύναμη με την οποία μπορεί να οπλίζει τους εργάτες μόνο η οργάνωσή τους ενάντια στα συμφέροντα των μεγαλοεργοδοτών. Θέλουν να «ξεπαστρέψουν» το σωματείο των χαλυβουργών που συνεχίζει και συσπειρώνει τη συντριπτική πλειοψηφία των εργατών γιατί διατηρεί σταθερή συνεπή ταξική στάση χωρίς να έχει προδώσει κανέναν εργαζόμενο. «Χτυπάνε» στη συνείδηση των χαλυβουργών αλλά και όλων των εργατών, πασχίζοντας να κρύψουν την αλήθεια: Οτι δηλαδή τα συμφέροντα των εργατών και των εργοδοτών είναι αντίθετα.
Να ξέρουν όμως ότι δε θα τους περάσει. Μέσα στο «καμίνι» του πολύμηνου αγώνα «ψήνονται» και ατσαλώνονται και οι χαλυβουργοί και χιλιάδες ακόμα εργάτες. Ετσι ώστε όχι μόνο να μη λυγίζουν όσο και να γαβγίζουν τα «εργοδοτικά σκυλιά», αλλά και να μαθαίνουν να ξεχωρίζουν εχθρούς από φίλους. Τυχαίο είναι ότι όσοι καταγγέλλουν την απεργία δέχονται τους επαίνους κομμάτων του κεφαλαίου; Αυτή που χτες μίλαγε στο ΣΚΑΪ είχε εισπράξει τους προσωπικούς επαίνους του προέδρου της ΝΔ (στη διάρκεια εκδήλωσης του κόμματός του για την ανεργία) για την «ευαισθησία» της για την επιχειρηματικότητα, ενώ άλλα μέλη της «παρέας» της έχουν ζητήσει και την «αλληλεγγύη» της «Χρυσής Αυγής»...