Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»: Συνεχίζεται ο αγώνας παρά την τρομοκρατία κυβέρνησης - Μάνεση

Τη συνέχιση του αγώνα τους αποφάσισαν χτες ομόφωνα οι απεργοί χαλυβουργοί κατά τη διάρκεια της Γενικής τους Συνέλευσης, σε μια στιγμή που η τρικομματική κυβέρνηση τρομοκρατεί και εκβιάζει, με στόχο να κάνει τους εργάτες να υποκύψουν και να καμφθεί ο αγώνας τους. Κάτι που επιβεβαιώνεται καθημερινά.
Το σκηνικό της αστυνομοκρατούμενης «Χαλυβουργίας Ελλάδας», εντός κι εκτός εργοστασίου, έχει παγιωθεί με ευθύνη της συγκυβέρνησης. Με τη χρήση αστυνομικών δυνάμεων, συνέχισε και χτες να ικανοποιεί τις επιθυμίες του Μάνεση, ο οποίος στέλνει φορτηγά στο εργοστάσιο Ασπροπύργου προκειμένου να φορτώσουν το εμπόρευμα που υπάρχει στις αποθήκες.
Στο πλαίσιο αυτό, όπως ακριβώς έκανε και προχτές, διέκοπτε αρκετές φορές την κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος της διασταύρωσης των ΕΛΠΕ, ώστε να μπορούν απρόσκοπτα οι νταλίκες του μεγαλοεπιχειρηματία να μπαίνουν στο εργοστάσιο και να φορτώνουν το εμπόρευμα. Την ίδια στιγμή, χιλιάδες οδηγοί παρέμεναν καθηλωμένοι για αρκετοί ώρα στο οδόστρωμα, κάτω από τον καυτό ήλιο, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Μάλιστα, για μια ακόμη φορά, τα φορτηγά έβγαιναν από την πύλη του εργοστασίου και κινούνταν αντίθετα στο ρεύμα κυκλοφορίας για να μην περάσουν μπροστά από τους συγκεντρωμένους χαλυβουργούς που βρίσκονται ακριβώς δίπλα από το εργοστάσιο.
Στη χθεσινή Γενική Συνέλευση, ο πρόεδρος του Σωματείου Γιώργος Σιφωνιός, ενόψει της επικείμενης συνάντησης με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, την Παρασκευή 27 Ιούλη, στις 3 μ.μ., αφού τον κατήγγειλε για μια ακόμη φορά, ως κομιστή των επιθυμιών του Μάνεση και ότι με τη συμπεριφορά του προσπαθεί να εμπαίξει το σωματείο και τους απεργούς, επανέλαβε τα ξεκάθαρα αιτήματά τους που είναι:
  • Η άμεση απομάκρυνση των ΜΑΤ από την πύλη του εργοστασίου.
  • Αμεση επαναπρόσληψη τουλάχιστον 40 χαλυβουργών.
  • Μέχρι τότε, δέσμευση της εταιρείας ότι δε θα προχωρήσει σε καμία νέα πρόσληψη.
Μάλιστα, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό και τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από τη συζήτηση, θα προκαλέσουν νέα Γενική Συνέλευση για το Σάββατο 28 Ιούλη, στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, στις 11 το πρωί.