Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Συγκέντρωση αύριο στην Ομόνοια στις 10.30 το πρωί

Σε συγκέντρωση την Τετάρτη 29 Αυγούστου, καλεί με ανακοίνωσή του τους εργαζόμενους στους δήμους της Αττικής το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, ενάντια στις συνέπειες που έχει για τις λαϊκές οικογένειες η οικονομική ασφυξία που έχει προκαλέσει στους δήμους η αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται και στην Τοπική Διοίκηση, με τη συνδρομή και των δημοτικών αρχών ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ.
Η συγκέντρωση θα γίνει στην Ομόνοια, στις 10.30 π.μ. και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συνδικάτου έχει ως εξής:
«Με στόχο τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα τραπεζιτών, βιομηχάνων, η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ ετοιμάζεται να ανακοινώσει το νέο πακέτο των αντιλαϊκών μέτρων τσακίζοντας παραπέρα μισθούς, συντάξεις, πρόνοια, υγειά, παιδεία, εντείνοντας την φοροληστεία και τις απολύσεις.
Στο πλαίσιο αυτής της κατεύθυνσης η συγκυβέρνηση έχει κηρύξει χρεοκοπία για μια σειρά κρίσιμες λειτουργίες και υπηρεσίες που αφορούν τις πιο άμεσες λαϊκές ανάγκες.
Για τους επόμενους μήνες ανακοίνωσε τη μείωση σχεδόν κατά 50% της ήδη κουτσουρεμένης χρηματοδότησης των Δήμων της χώρας. Η νέα αυτή επίθεση, σε μια εποχή που ευρύτερα εργατικά λαϊκά στρωματά δοκιμάζονται σκληρά, θα σπρώξει κρίσιμους τομείς της κοινωνικής πολιτικής που χειρίζονται οι Δήμοι, όπως οι Παιδικοί σταθμοί, τα σχολεία, ΚΑΠΗ, πολιτιστικά και αθλητικά προγράμματα σε αδιέξοδο.
Οι Δήμαρχοι της Αττικής σε μια προσπάθεια να κρατήσουν τα προσχήματα μπροστά στην τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι Δήμοι, τέτοια που δεν επιτρέπει σε αρκετούς από αυτούς να διασφαλίσουν ούτε τη μισθοδοσία του προσωπικού, προχωράνε 29-30 Αυγούστου σε κλείσιμο των δήμων με συγκέντρωση διαμαρτυρίας την πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεων στο Υπ. Εσωτερικών.
Επιταχύνοντας οι Δήμαρχοι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και από κοντά οι του ΣΥΡΙΖΑ την πολιτική του Καλλικράτη και της Ευρωπαϊκής Ενωσης κλαίνε πάνω στα αποκαΐδια αυτής της πολιτικής!
Κλαίνε στα αποκαΐδια της πολιτικής που στηρίζουν
Αφού και με τις δικές τους ενέργειες επιταχύνεται η παράδοση κοινωνικών υπηρεσιών σε ιδιώτες, ξηλώνεται συστηματικά ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας τους και απογυμνωθήκαν από προσωπικό. Είναι οι ίδιοι που δεν είπαν κουβέντα για την εφεδρεία και το κύμα των απολύσεων, το κούρεμα των οργανικών θέσεων και τις συντριπτικές ανατροπές των εργασιακών σχέσεων που σήμερα οδηγούν στη συρρίκνωση και την υποβάθμιση όλων των υπηρεσιών. Είναι αυτοί που έβαλαν αποφασιστική πλάτη στην είσοδο των ιδιωτών στους Δήμους με το μανδύα των ΜΚΟ, των επιχειρήσεων της λεγόμενης "κοινωνικής οικονομίας", τις εργολαβίες σε καίριους τομείς.
Ενστερνιζόμενοι "το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας" όπως δηλώνουν κάνουν αιχμή τους το αίτημα οι ΚΑΠ να κινηθούν στα ποσά που ορίζει ο προϋπολογισμός του 2012!
Και όμως γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι και το σύνολο των ποσών του προϋπολογισμού να δώσει η συγκυβέρνηση, τα κοινωνικά προγράμματα και οι υπηρεσίες των Δήμων αδυνατούν να λειτουργήσουν ακόμη και με τους ορούς του χτες. Γνωρίζουν ότι πρώτος ανασχετικός παράγοντας της λειτουργίας τους είναι η έλλειψη προσωπικού! Παρ' όλα αυτά δεν ψελλίζουν κουβέντα για αυτό. Οι δημοτικές αρχές, ως μέρος των πολιτικών κομμάτων του Ευρωμονοδρόμου, έχουν συνδράμει διαχρονικά στο τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων, στην επίθεση που φτωχοποιεί το λαό.
Η κατάρρευση των κοινωνικών και προνομιακών δομών έχει και τη δική τους υπογραφή!
Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής αναδεικνύοντας τις ευθύνες των δημοτικών αρχών, καλεί τα ταξικά σωματεία και τους εργαζομένους στους Δήμους της Αττικής να πάρουν την υπόθεση της πάλης ενάντια στην πολιτική της συγκυβέρνησης και της Τρόικας στα χεριά τους. Να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις με τα δικά τους αιτήματα, να κλιμακώσουν τις δικές τους μορφές πάλης, να προετοιμάσουν με γενικές συνελεύσεις και συσκέψεις την 24ωρη Απεργία των συνδικάτων που καλεί το ΠΑΜΕ.
Απορρίπτουμε και τα μέτρα και τα μνημόνια σας!
  • Απαιτούμε: Αμεση και πλήρη χρηματοδότηση των Δήμων και των υπηρεσιών τους.
  • Διεύρυνση των κοινωνικών δομών και προγραμμάτων και μόνιμο προσωπικό.
  • Κανένας ιδιώτης στις υπηρεσίες των Δήμων, έξω οι Μ.Κ.Ο., όχι στη βάρβαρη εκμετάλλευση των απολυμένων και άνεργων συναδέλφων.
  • Τα πακέτα χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ να στηρίξουν αποκλειστικά και μόνο τις δημόσιες κοινωνικές δομές, να φύγουν από τη μέση οι ιδιώτες που τα λυμαίνονται σήμερα.
  • Καμιά απόλυση, καμιά εφεδρεία, να μονιμοποιηθούν επιτέλους όλοι οι συμβασιούχοι συνάδελφοι.
  • Να εξαιρεθούν οι Δήμοι και οι δημόσιες δομές προνοίας, υγείας, παιδείας από την απαγόρευση των προσλήψεων.
  • Μισθοί και μεροκάματο Ζωής, όχι εξαθλίωσης.
Με αυτό το πλαίσιο πάλης το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους στους δήμους της Αττικής να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση στην ΟΜΟΝΟΙΑ την Τετάρτη 29 Αυγούστου στις 10.30 το πρωί και πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών».
  • Με ανακοίνωσή τους η Διοίκηση και το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Πετρούπολης καλούν όλο το λαό της πόλης στην Ομόνοια την Τετάρτη 29 Αυγούστου στις 10.30 το πρωί.