Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Π.Α.ΜΕ: 22/8 η σύσκεψη για τα ΕΛΤΑ Στις 7 μ. μ. στην αίθουσα του ΠΕΨΑΣΕ ΕΛΤΑ Ν. Αττικής

Σε ανοιχτή σύσκεψη για την άμεση οργάνωση του αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ οργανώνει την Τετάρτη το ΠΑΜΕ, στις 7 το απόγευμα. Η σύσκεψη θα γίνει στην αίθουσα του ΠΕΨΑΣΕ ΕΛΤΑ Ν. Αττικής (3ης Σεπτεμβρίου 11).
Σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ σημειώνεται ότι η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ, που προωθεί μεταξύ άλλων η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, σε συνδυασμό με την «απελευθέρωση» των ταχυδρομικών υπηρεσιών από το 2013, στρώνει το έδαφος για να μεγαλώσει η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των πλατιών λαϊκών στρωμάτων.
Η εξέλιξη αυτή θα είναι εξαιρετικά αρνητική και για τους εργαζόμενους του χώρου και για τα λαϊκά στρώματα που χρησιμοποιούν τις σχετικές υπηρεσίες. Αφού, για τους εργαζόμενους θα φέρει απολύσεις - μείωση μισθών - χτύπημα του συνόλου των δικαιωμάτων (συμβάσεις, ωράρια, Ασφαλιστικό κ.λπ.). Για τα λαϊκά στρώματα θα φέρει χειροτέρευση των υπηρεσιών και πανάκριβα τιμολόγια. Θα στερηθούν αυτών των υπηρεσιών ιδιαίτερα όσοι ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές.
Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, η ηγεσία της Ομοσπονδίας (ΠΟΣΤ) ζητά ... «διάλογο» με την κυβέρνηση, αφού δεν είναι αντίθετη με την «απελευθέρωση» και την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων συνολικά.
Το ΠΑΜΕ, οι δυνάμεις του στα ΕΛΤΑ καλούν κάθε εργαζόμενο να συμμετάσχει στη σύσκεψη. Παράλληλα, να γίνουν συνελεύσεις σε κάθε τόπο δουλειάς και να παρθούν αποφάσεις αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα.