Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: Επανασύνδεσαν το ρεύμα σε 5μελή οικογένεια

Την επανασύνδεση ρεύματος μιας 5μελούς οικογένειας που ζούσε επί δύο μήνες στο σκοτάδι πέτυχε χτες αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΕΒΕ στη Ζάκυνθο, μετά από παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε στη ΔΕΗ της περιοχής. Η ΔΕΗ, μάλιστα, ζητούσε το 20% του ανεξόφλητου λογαριασμού προκειμένου να γίνει διακανονισμός, κάτι το οποίο ήταν αδύνατο εξαιτίας του μεγάλου ποσού που έπρεπε να καταβληθεί ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση.
Αλλωστε, όπως επισημαίνει η Γραμματεία Ζακύνθου του ΠΑΜΕ, με σχετική ανακοίνωσή της, «το μόνο εισόδημα της οικογένειας είναι μια πενιχρή σύνταξη ηλικιωμένου, με την οποία προσπαθούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πληρώσουν τον τσουχτερό λογαριασμό που ήρθε στην οικογένεια».
Και τονίζει: «Είναι καθαρό ότι το επόμενο διάστημα τέτοια φαινόμενα θα ενταθούν, αφού η εφαρμοζόμενη πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ εξαθλιώνει με γρήγορους ρυθμούς την εργατική λαϊκή οικογένεια, προκειμένου να μεταφέρει τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων.
Η δράση του ΠΑΜΕ, του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, αποδεικνύει και στο νησί μας ότι με την οργάνωση της ίδιας της εργατικής τάξης, ακόμα και σ' αυτές τις συνθήκες, μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις. Εχει σημασία οι εργάτες, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι και οι νέες να πιστέψουν στη δύναμή τους. Η κάθε γειτονιά, το κάθε χωριό να γίνει κάστρο αντίστασης. Να μην επιτρέψουμε σε κανένα συνεργείο της ΔΕΗ, ή εργολάβου, να κόψει το ρεύμα. Να σηκώσουμε τη γειτονιά στο πόδι. Η Ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα».