Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ»: Εντείνει το όργιο τρομοκρατίας

Νέο εξώδικο, αυτή τη φορά ονομαστικά, στον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Γ. Σιφωνιό απέστειλε η εργοδοσία, με επίπλαστες και προσχηματικές «κατηγορίες»
Εντείνεται το όργιο τρομοκρατίας από την εργοδοσία της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», η οποία εξακολουθεί να απειλεί και να προκαλεί τους χαλυβουργούς σε μια απόπειρα να «τσακίσει» τη Διοίκηση και το ίδιο το Σωματείο Εργαζομένων, που ήταν μπροστάρης στην ηρωική 9μηνη απεργιακή μάχη.
Χτες, η εργοδοσία επέδωσε νέο εξώδικο αυτή τη φορά ονομαστικά στον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Γιώργο Σιφωνιό, όπου μέσα από μια σωρεία επίπλαστων και προσχηματικών «κατηγοριών», φτάνει στο σημείο να απειλεί με τη λήψη «όλων των νόμιμων μέτρων για την προστασία των συμφερόντων» της κατά του προέδρου του Σωματείου. Με αυτόν τον τρόπο, συνεχίζεται η βιομηχανία εξωδίκων και μηνύσεων που έχει στηθεί, ενώ εκτός από το εν λόγω εξώδικο έχουν αποσταλεί ταχυδρομικά άλλα δύο κατά της διοίκησης του Σωματείου.
Συγκεκριμένα, στο εξώδικο της εταιρείας κατά του Γ. Σιφωνιού, αναφέρεται:
«Παρά τις επανειλημμένες έγγραφες και προφορικές προσκλήσεις μας συνεχίζετε με πράξεις και παραλήψεις να υπονομεύετε την ομαλή λειτουργία της εταιρίας απουσιάζοντας αδικαιολόγητα δήθεν για συνδικαλιστικούς λόγους, ενώ αρνείσθε να εκτελέσετε τις εργασίες που σας αναθέτουν οι προϊστάμενοί σας».
Πρόκειται για καραμπινάτο ψέμα. Χτες Τετάρτη, ο Γ. Σιφωνιός εργαζόταν κανονικά εκτελώντας τις εργασίες που του ανέθεσαν οι προϊστάμενοι. Οσον αφορά την ημέρα Τρίτη, η εργοδοσία του ζήτησε να δουλέψει σε εξωτερικό χώρο και σε συνθήκες καύσωνα (40 βαθμών Κελσίου) κάνοντας επιπρόσθετα και χρήση φλόγας! Ασφαλώς, ο Γ. Σιφωνιός αρνήθηκε, αφού η εργασία σε εξωτερικούς χώρους μέσα στον καύσωνα, απαγορεύεται αυστηρά από την ίδια τη νομοθεσία.
Οσον αφορά τους «δήθεν συνδικαλιστικούς λόγους», που επικαλείται η εργοδοσία, αρκεί μόνο να αναφέρουμε ότι τη Δευτέρα βρισκόταν μαζί με άλλα μέλη του Σωματείου, αλλά και εκπροσώπους της διοίκησης της εταιρείας, στην τριμερή συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας που έγινε στην Ελευσίνα. Ταυτόχρονα να σημειωθεί ότι η εργοδοσία δεν έχει ακόμη εφαρμόσει το οργανόγραμμα της εταιρείας λέγοντας στους εργαζόμενους ότι δεν υπάρχει αντικείμενο εργασίας.
Και η εργοδοσία συνεχίζει: «Πέραν αυτών όμως, σήμερα (σ.σ.: εννοεί την Τρίτη 7 Αυγούστου, ημέρα που υπογράφεται η εξώδικη πρόσκληση), παροτρύνατε εργαζομένους να εγκαταλείψουν τις θέσεις εργασίας στις οποίες αυτοβούλως απασχολούνται, φερθήκατε δε απρεπώς στους προϊσταμένους τους»...
Εκείνο που στην πραγματικότητα έγινε ήταν το εξής: Τέσσερις εργαζόμενοι χειριστές μηχανημάτων δούλευαν στο λιοπύρι, σε εξωτερικό χώρο, μέσα στον καύσωνα - πράγμα που απαγορεύεται - σε εργασίες άσχετες με την ειδικότητά τους και συγκεκριμένα σε καθαρισμό υποσταθμού ηλεκτρικής ενέργειας. Το γεγονός αυτό είναι αντίθετο με το οργανόγραμμα της εταιρείας και τις ειδικότητες των εργαζομένων. Ο πρόεδρος του Σωματείου, μετά από πρόσκληση και των ίδιων των εργαζομένων, παρενέβη στην εργοδοσία απαιτώντας να σταματήσει αυτή η διαδικασία. Και αυτό ήταν κάτι που όφειλε να κάνει ακριβώς ως πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων. Μάλιστα, για το ίδιο ζήτημα παρενέβη τηλεφωνικά και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας Ν. Ηλιόπουλος στην εργοδοσία.
Αλλά, σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, η εργοδοσία καταλήγει με μια ευθεία απειλή κατά του προέδρου του Σωματείου: «Σας καλούμε για μια ακόμη φορά να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας και να ασκείτε τα συνδικαλιστικά σας δικαιώματα, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση εργασίας σας και το νόμο,άλλως σας δηλώνουμε ότι θα λάβουμε όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία των συμφερόντων μας» (σ.σ.: η υπογράμμιση του «Ρ»).
Ολα τα παραπάνω δε, συμβαίνουν την ώρα που η εργοδοσία αρνείται να δώσει τις άδειες που δικαιούνται οι εργαζόμενοι, τις οποίες συμψηφίζει με τις ημέρες της απεργίας, όταν είναι φανερό ότι προκειμένου να δώσει δουλειά στους εργαζόμενους τους βάζει να εργάζονται σε θέσεις άσχετες με τα πόστα τους.