Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Πρόσκληση σε συζήτηση για τις εξελίξεις σε Υγεία - Πρόνοια Τη Δευτέρα 17/9, στις 5.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του «Ευαγγελισμού». Τις θέσεις του ΚΚΕ θα παρουσιάσει η Αλέκα Παπαρήγα

Η ΚΕ του ΚΚΕ καλεί τους φορείς στην Υγεία - Πρόνοια, τους υγειονομικούς, τους εργαζόμενους στο χώρο Υγείας - Πρόνοιας, τους επιστήμονες Υγείας σε μια συνάντηση - συζήτηση προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων για τα προβλήματα στον τομέα της Υγείας - Πρόνοιας και τις εξελίξεις που διαγράφονται. Η συνάντηση - συζήτηση θα γίνει τη Δευτέρα 17 Σεπτέμβρη, στις 5.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο (Δώμα) του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». Τις θέσεις του ΚΚΕ θα παρουσιάσει η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα.
Στην πρόσκληση, που απευθύνει η ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνεται: «Στα αμέσως επόμενα χρόνια διαφαίνονται σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία του λαού. Η μεγάλη αύξηση των ανέργων και των ανασφάλιστων, η δραστική μείωση του λαϊκού εισοδήματος, η επιδείνωση των συνθηκών εργασίας, σε συνδυασμό με τις ανατροπές που συντελούνται στο δημόσιο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, έχουν ήδη φέρει σε αδιέξοδο μεγάλα τμήματα του πληθυσμού. Πρόκειται για εξελίξεις που μπορεί να οδηγήσουν σε ανεπανόρθωτη επιδείνωση του επιπέδου υγείας του λαού, σε σοβαρές ανθρώπινες απώλειες.
Ταυτόχρονα και στο ίδιο πλαίσιο, επιδεινώνεται η θέση της πλειοψηφίας των νοσηλευτών, των γιατρών, των φαρμακοποιών, άλλων επιστημόνων και εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό σύστημα Υγείας- Πρόνοιας. Σας καλούμε να συζητήσουμε τα σοβαρά αυτά προβλήματα. Να ανταλλάξουμε σκέψεις για την καλύτερη οργάνωση της πάλης και της αγωνιστικής αλληλεγγύης, με στόχο την ουσιαστική διεκδίκηση και διασφάλιση των απαραίτητων προϋποθέσεων για την προστασία και τη φροντίδα της υγείας του λαού, τη διεκδίκηση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας των εργαζομένων στην Υγεία και την Πρόνοια».