Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΕΡΓΙΑ 26.09.2012: ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ!

Μπροστά από τον Βερόπουλο στην Ελ. Βενιζέλου
 Από νωρίς το πρωί, εργαζόμενοι, άνεργοι, γυναίκες, αυτοαπασχολούμενοι της Νέας Σμύρνης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών, της επιτροπής Ανέργων και της επιτροπής Ν. Σμύρνης της ΠΑΣΕΒΕ και βρέθηκαν έξω από εργασιακούς χώρους σε διάφορα σημεία της πόλης μας. Κάλεσαν τους εργαζόμενους στο Βερόπουλο της Ελ. Βενιζέλου, της Ομήρου και της Πλαστήρα, του Βασιλόπουλου στη πλ. Ν. Σμύρνης, του Σκλαβενίτη στην πλ. Άνοιξης, στο Δούκα και τον Μαρινόπουλο στα Λουτρά, στο Hondos και το Zara να ξεπεράσουν το φόβο και την τρομοκρατία που ασκεί η εργοδοσία, να οργανωθούν στα συνδικάτα τους με τις ταξικές δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ, να κατέβουν στην απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. Αρκετοί τα κατάφεραν! Οι υπόλοιποι, αν και έμειναν πίσω κατάλαβαν! Θα κάνουν το βήμα! Τέρμα πια στις αυταπάτες! Για την κρίση δεν είναι υπεύθυνοι οι εργαζόμενοι. Είναι τα παράσιτα οι κεφαλαιοκράτες που τρέφονται από τον πλούτο που παράγουμε εμείς! Η κρίση είναι καπιταλιστική, κι ο καπιταλισμός δεν διορθώνεται! Τα μονοπώλια μαζί με την κυβέρνηση, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και την ΕΕ πατάνε στην πλάτη μας για να διατηρούν τα πλούτη τους μια χούφτα παράσιτα.
Μαζί με τους άνεργους, τις γυναίκες, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους της Νέας Σμύρνης ενώθηκαν και οι μαθητές!
Οργανωμένα, δεκάδες νεοσμυρνιώτες ενωθήκαμε με το τεράστιο ποτάμι των απεργών του Π.Α.ΜΕ!
Σηκώσαμε το μπόι μας -μπορούμε να γίνουμε ο γίγαντας που τόσο πολύ φοβούνται! Είμαστε εδώ, ενωμένοι με τη τάξη μας. Δώσαμε την υπόσχεση, από αύριο, κάθε μέρα θα βρισκόμαστε σε κάθε χώρο εργασίας να μιλήσουμε και να κινητοποιήσουμε όλους τους εργαζόμενους! Το ποτάμι θα γίνει σύντομα θάλασσα που θα σαρώσει στο διάβα της όλη τη σαπίλα του συστήματος που ζούμε, θα ανοίξει τους ορίζοντες στον λαό – αφέντη του πλούτου που παράγει! Η Απεργία αυτή μπορεί να σημάνει την αντεπίθεση!

Περισσότερα εδώ: 1, 2