Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

38ο Φεστιβαλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ: Ξεκινάνε οι αθλητικές δραστηριότητες!

 
Από σήμερα το αθλητικό ραντεβού στο Πάρκο «Τρίτση»
Στις 6 μ.μ. το ραντεβού για το τουρνουά μπάσκετ «3on3» και για τον παιδικό ποδηλατικό γύρο
Σήμερα Σάββατο ξεκινούν οι δραστηριότητες του αθλητικού camp της ΚΝΕ που διοργανώνεται για πρώτη φορά φέτος στο πλαίσιο του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Αθήνα, στο «Πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης"».
Στις 6 το απόγευμα, θα γίνει παιδικός ποδηλατικός γύρος του πάρκου, με σημείο εκκίνησης το χώρο Αθλητισμού του Φεστιβάλ, δηλαδή δίπλα από την παιδική χαρά του Πάρκου. Επίσης, σήμερα, θα γίνει τουρνουά μπάσκετ «3on3» που απευθύνεται σε νέους από 13 ετών και πάνω. Το ραντεβού για το τουρνουά είναι στις 6 μ.μ. στο πάρκινγκ του Πάρκου «Τρίτση» (δίπλα στην είσοδο από τη Λεωφ. Χασιάς). Εκεί θα γίνουν πρώτα οι δηλώσεις των ομάδων, ο χωρισμός σε κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία, οι κληρώσεις και η έναρξη των αγώνων. Σήμερα και αύριο θα πραγματοποιηθεί η φάση των ομίλων και τις υπόλοιπες μέρες μέχρι και την Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη, θα γίνουν οι αγώνες χιαστί (τελική φάση). Ωρα έναρξης των αγώνων θα είναι καθημερινά στις 6 το απόγευμα.
Από την Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη που ξεκινούν οι τριήμερες εκδηλώσεις κορύφωσης του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», οι δραστηριότητες του camp θα συνεχίσουν εντός Φεστιβάλ στο χώρο του Αθλητισμού και θα περιλαμβάνουν:
  • Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη - Σάββατο 15 Σεπτέμβρη, τουρνουά σκακιού (Σιμουλτανέ - Μπλιτς).
  • Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη, 18.00, σεμινάριο γνωριμίας με πολεμικές τέχνες (τζούντο από το διακεκριμένο αθλητή τζούντο Βαγγέλη Σίμο και ταεκβοντό από τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Τσιδημόπουλο).
  • Σάββατο 15 Σεπτέμβρη, 17.00, σεμινάριο γνωριμίας με αθλήματα του στίβου από τον προπονητή στίβου Χρύσανθο Κυριαζή.
  • Σάββατο 15 Σεπτέμβρη, 10.30, Αγώνας δρόμου 5 χλμ. ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά (σημείο εκκίνησης: πλατεία Ιλίου).
Επίσης, θα γίνουν και τρεις διαλέξεις:
  • Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη, 20.00 «Ολυμπιακοί Αγώνες: Οταν τα κέρδη κάνουν ρεκόρ». Συμμετέχουν: Κώστας Τσιδημόπουλος, ομοσπονδιακός προπονητής του Ολυμπιονίκη του ταεκβοντό Αλέξανδρου Νικολαΐδη, Στέλλα - Ηρώ Λεδάκη, αθλήτρια στο άλμα επί κοντώ, μέλος της ολυμπιακής ομάδας στο Λονδίνο, Δήμος Μπουλούκος, δημοσιογράφος.
  • Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη, 20.00, «Ασκηση σε πληθυσμούς με προβλήματα υγείας». Εισηγητής: Νίκος Γελαδάς, καθηγητής εργοφυσιολογίας στο ΤΕΦΑΑ Αθήνας.
  • Σάββατο 15 Σεπτέμβρη, 19.00, «Οφέλη της Ασκησης στη νεολαία». Εισηγητές: Δημήτρης Χατζηχαριστός, καθηγητής αθλητικής παιδαγωγικής στο ΤΕΦΑΑ Αθήνας, Κατερίνα Ζουνχιά, αναπληρώτρια καθηγήτρια αθλητικής παιδαγωγικής στο ΤΕΦΑΑ Αθήνας.