Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ: 653 βρέφη αποκλείστηκαν από παιδικούς σταθμούς

Την τραγική κατάσταση των λαϊκών οικογενειών που βρίσκονται σε αδιέξοδο λόγω των αποκλεισμών των παιδιών τους από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Καλλιθέας του ΚΚΕ. Οπως σημειώνει: «Από τις 800 νέες αιτήσεις που έγιναν για τη νέα χρονιά ικανοποιήθηκαν μόλις 147 οδηγώντας σε αδιέξοδο τους γονείς και εκτός της προσχολικής αγωγής εκατοντάδες παιδιά».Η Κομματική Οργάνωση Καλλιθέας τονίζει:
«
Η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ συνεχίζοντας την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων του ευρωμονόδρομου αποφάσισε τη μείωση του κόστους ανά παιδί, έχοντας σαν πρόσχημα αυτής της απαράδεκτης απόφασης, τη φιλοξενία σε αυτούς περισσότερων παιδιών. Ενώ οι ανάγκες σε δημόσιους παιδικούς σταθμούς με σύγχρονες υποδομές, υλικοτεχνική υποδομή και επαρκές εκπαιδευτικό και υποστηρικτικό προσωπικό αυξάνουν. Ταυτόχρονα, χιλιάδες οικογένειες καλούνται να πληρώσουν από τα άγρια κομμένο εισόδημά τους χαράτσια των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, τα οποία με τις παρούσες συνθήκες που δημιουργούνται είναι μεγάλη η πιθανότητα να αυξηθούν. Ουσιαστικά και με ευθύνη της διοίκησης του δήμου, η προσχολική αγωγή, παρέχεται όλο και σε λιγότερους με πληρωμή και σε ανταποδοτική βάση».
Μπροστά στο αδιέξοδο που προκύπτει για εκατοντάδες ζευγάρια η ΚΟ Καλλιθέας του ΚΚΕ απαιτεί:
  • Να εξασφαλιστεί η ένταξη στους δημόσιους παιδικούς σταθμούς όχι μόνο όλων των παιδιών που έκαναν αίτηση οι γονείς, χωρίς διακρίσεις και προϋποθέσεις αλλά όλα τα παιδιά και όσων δεν έκαναν αίτηση για δεν είχαν τις προϋποθέσεις.
  • Να καταργηθούν τα τροφεία και να εξασφαλιστεί η πλήρης και ποιοτική σίτιση για όλα τα παιδιά.
  • Να ανανεωθούν οι συμβάσεις, να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι και να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό για τη πλήρη κάλυψη των αναγκών.
  • Να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός. Να αναπτυχθεί πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων για την κατασκευή νέων, σύγχρονων δημόσιων βρεφονηπιακών σταθμών. Αμεσα να αξιοποιηθούν κατάλληλα δημόσια και δημοτικά κτίρια για να λειτουργήσουν νέοι παιδικοί σταθμοί και να αξιοποιηθούν προκάτ κατασκευές.
Η Κομματική Οργάνωση καλεί τη λαϊκή οικογένεια, το οργανωμένο κίνημα στους τόπους δουλειάς και την γειτονιά, τώρα χωρίς καμιά αναμονή, να αντιπαρατεθεί και να αποτρέψει αυτή την πολιτική που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και τις ανάγκες των παιδιών της. Τα κρατικά ταμεία δεν τα χρεοκόπησαν οι ανάγκες του λαού αλλά οι φοροαπαλλαγές και τα χρηματοδοτικά πακέτα της ολιγαρχίας».