Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Μ.Α.Σ.: Συναγερμός! Καταργούν τα δωρεάν συγγράμματα!

Ανάμεσα στα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση και θα μετατρέψουν τη ζωή της λαϊκής οικογένειας σε εφιάλτη είναι η κατάργηση της δωρεάν χορήγησης συγγραμμάτων στα ΑΕΙ – ΤΕΙ.
Μάλιστα η κυβέρνηση σκέφτεται να κόψει ολόκληρη τη σχετική πίστωση, ύψους 34 εκατομμυρίων ευρώ, που αντιστοιχεί στην ετήσια δαπάνη για τη δωρεάν διάθεση πανεπιστημιακών συγγραμμάτων στους φοιτητές των ΑΕΙ και των ΤΕΙ.
Μετά τα dvd που μοίραζε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στους μαθητές έρχεται η νέα κυβέρνηση να επεκτείνει το μέτρο και στους φοιτητές. Η κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων μεθοδεύεται εδώ και χρόνια από τις κυβερνήσεις με τις «λίστες συγγραμμάτων».
Τα όσα λένε για ηλεκτρονικό σύγγραμμα είναι αστειότητες. Δεν λύνουν το πρόβλημα για τους φοιτητές αλλά για τους εκδοτικούς οίκους που θα θησαυρίσουν ξανά πουλώντας πνευματικά δικαιώματα.
Είναι αδίστακτοι. Αρπάζουν ακόμα και τα βιβλία από τους φοιτητές για να μπορούν να ενισχύσουν τους επιχειρηματικούς ομίλους και τους δανειστές.
Θέλουν να ξεμπερδεύουν μια και καλή με το κόστος για να σπουδάσουν τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.
Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών προειδοποιεί: Ούτε να το σκέφτεστε! Κανένας φοιτητής και φοιτήτρια δεν θα πληρώσει για τα συγγράμματα του!
Καλούμε τους φοιτητές και τους σπουδαστές σε επαγρύπνηση για να μην περάσει το άθλιο μέτρο της κατάργησης των δωρεάν συγγραμμάτων. Σε οργανωμένο αγώνα διαρκείας για να μην θυσιαστούν οι σπουδές και το μέλλον μας για την πλουτοκρατία.