Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ: Κινητοποιήσεις το Σάββατο σε όλη τη χώρα

  • Ξεσηκωμός για να οργανωθεί η λαϊκή αντίσταση στη βαρβαρότητα!
  • Στην Αθήνα, το αγωνιστικό ραντεβού είναι στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στις 11 π.μ.
Αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε ολόκληρη τη χώρα οργανώνουν το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη εργατικά συνδικάτα και συνταξιουχικά σωματεία, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που καθημερινά αυξάνονται, μετατρέποντας τη ζωή της εργατικής - λαϊκής σε εφιάλτη.
«Η απάντηση στην κυβέρνηση, στους εκπροσώπους των πολυεθνικών, που βασανίζουν τη ζωή της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων συνολικά με την αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική, πρέπει να είναι κοινή και ενιαία», σημειώνει το ΠΑΜΕ σε χτεσινή ανακοίνωση με την οποία καλεί στις κινητοποιήσεις του Σαββάτου.
Πρόκειται για κινητοποιήσεις ενταγμένες στην αγωνιστική δράση που αναπτύσσεται σε κάθε κλάδο, ώστε να αναδειχθεί γιατί πρέπει να μεγαλώσει η καταδίκη της πολιτικής αντιμετώπισης της κρίσης, με στόχο τη διάσωση του κεφαλαίου, γιατί πρέπει να απορριφθούν τα νέα μέτρα, γιατί πρέπει να προετοιμαστεί γενική απεργία που θα δώσει ηχηρή απάντηση στην αντιλαϊκή λαίλαπα και θα δώσει ώθηση στην οργάνωση των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην πολιτική που υπηρετεί τα μονοπώλια και τσακίζει τη ζωή τους.
Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά). Το αγωνιστικό κάλεσμα έχουν ξεκινήσει να μοιράζουν εδώ και μέρες οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΟΤΑ, ΝΑΤ και ΤΑΕ, που πήραν την πρωτοβουλία γι' αυτές τις αγωνιστικές παρεμβάσεις.
Στην κινητοποίηση του Σαββάτου καλούν: η Ομοσπονδία Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ), η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου, το Συνδικάτο Χρηματοπιστωτικού Αττικής, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Αττικής, τα επιχειρησιακά Σωματεία Εργαζομένων σε ΛΙΝΤΛ και ΚΑΡΦΟΥΡ.
Επίσης, καλούν το προεδρείο της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών και Εμπόρων στο Δήμο Αθήνας και οι Επιτροπές Αγώνα ΤΑΞΙ της ΠΑΣΕΒΕ στην Αθήνα.