Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Χιλιάδες και χιλιάδες λαού διαδήλωσαν με το Π.Α.ΜΕ

Μυριόστομη ήταν η κραυγή, χτες, εργατών, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, νέων και γυναικών από τα λαϊκά στρώματα που διαδήλωσαν σε ολόκληρη τη χώρα, καλώντας σε σκληρή πάλη ενάντια στα νέα μέτρα που συντρίβουν το λαό, ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση που θα ξεσπάσει με νέα αγριότητα, όπως επιβεβαίωσε και η χτεσινή επίσκεψη της καγκελαρίου της Γερμανίας.
«Βουλιάζοντας» τα σημεία όπου είχαν καθοριστεί οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε κάθε γωνιά της χώρας, στο πλαίσιο των χτεσινών στάσεων εργασίας που έγιναν σε δημόσιο (πανελλαδικά) και ιδιωτικό τομέα (σε Αττική και Θεσσαλονίκη), χιλιάδες λαού βροντοφώναξαν: «Του λαού δυνάστες, κλέφτες και ληστές, τρόικα, κυβέρνηση και καπιταλιστές». Απάντησαν στην προσπάθεια να τρομοκρατηθεί ο λαός και να μη διαδηλώσει, η οποία εκδηλώθηκε αφενός με την αστυνομοκρατία αφετέρου με το ρεσιτάλ εκβιασμών που συνεχίζουν τα αστικά κόμματα και ΜΜΕ ώστε να πειστούν οι εργάτες ότι έχουν κάτι να περιμένουν από τις διαπραγματεύσεις των εκπροσώπων των μονοπωλίων.
Με τη μαζική και μαχητική τους συμμετοχή στις κινητοποιήσεις κατέγραψαν (όπως έγινε και με την πανελλαδική απεργία στις 26 Σεπτέμβρη) τις δυνατότητες όπως και την ευθύνη για την ενίσχυση του ταξικού πόλου στο εργατικό κίνημα. Ανέδειξαν την αξία της σχεδιασμένης, επίμονης και ταξικά προσανατολισμένης παρέμβασης σε κάθε τόπο δουλειάς και κάθε κλάδο, αλλά και τις λαϊκές γειτονιές, που μπορεί να «σπάει» την τρομοκρατία και τις αυταπάτες με τις οποίες η πλουτοκρατία προσπαθεί να επιβάλει υποταγή.