Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Επ. ΑΓΩΝΑ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ: ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠ. ΑΓΩΝΑ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ

Όπως καταγγέλθηκε στην Επιτροπή Αγώνα Νέας Σμύρνης, το Σάββατο 27 Οκτώβρη, έξω από το super market «Βερόπουλος» επί της Ελ. Βενιζέλου, ομάδα ατόμων άρπαξε τρόφιμα από τον χώρο συλλογής που είχε δημιουργήσει ο Δήμος Νέας Σμύρνης για το κοινωνικό παντοπωλείο. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, τα άτομα αυτά αυτοπαρουσιάστηκαν ως μέλη του Π.Α.ΜΕ.
Η Επιτροπή Αγώνα Νέας Σμύρνης (είτε πρόκειται για πραγματικό γεγονός, είτε πρόκειται για φήμες που κάποιοι διαρρέουν) καταγγέλλει την προβοκατόρικη αυτή ενέργεια που μοναδικό της στόχο έχει να σπιλώσει το Π.Α.ΜΕ. και το οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα στη συνείδηση του κόσμου.
Οι εργαζόμενοι, οι λαϊκές οικογένειες δεν έχουν άλλο δρόμο, παρά μόνο οργανωμένα και μαζικά να διεκδικήσουν τον πλούτο που παράγουν, να πολεμήσουν τα βάρβαρα μέτρα που από κοινού αποφασίζουν μονοπώλια, κυβέρνηση και ΕΕ. Αυτοί που ψηφίζουν μέτρα που εξαθλιώνουν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, είναι οι ίδιοι που προσπαθούν να μας πείσουν να «αυτοδιαχειριστούμε» τη φτώχια και την εξαθλίωση στην οποία μας καταδικάζουν. Είναι οι ίδιοι που αξιοποιούν και τέτοιους προβοκατόρικους μηχανισμούς.
Η λύση δεν είναι η φιλανθρωπία και η ελεημοσύνη (όσο κι αν λειτουργούν πρόσκαιρα ανακουφιστικά) -και μάλιστα από αυτούς που στηρίζουν το καπιταλιστικό σύστημα και διαχειρίζονται την κρίση του. Δεν είναι λύση ούτε οι τυχοδιωκτισμοί, ούτε η εκτόνωση της λαϊκής οργής με μούτζες και ακτιβισμούς του τύπου «παρατάω τα τρόφιμα στα ταμεία των super market». Με ταξική αλληλεγγύη, με το κεφάλι ψηλά, μπορούμε να υψώσουμε το ανάστημά μας, να καταλάβουμε πια ότι γίγαντας είναι ο λαός και όλη η δύναμη, για να φτιάξουμε  επιτέλους τη ζωή μας, βρίσκεται στα χέρια του!

Καλούμε
τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, τη νεολαία, να συμπορευθούν στο πλευρό του οργανωμένου ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και να απομονώσουν τέτοιες προβοκατόρικες ενέργειες. Να παλέψουν μαζί με το Π.Α.ΜΕ μέσα στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές, να μαζικοποιήσουν τα συνδικάτα τους, να οργανωθούν στους φορείς που απαρτίζουν την Επιτροπή Αγώνα, για να οργανώσουμε όλοι μαζί την αντεπίθεσή μας ενάντια στη δικτατορία των μονοπωλίων.