Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ: Να μην επιτραπεί σε φασίστες να προσβάλουν την επέτειο

«Να μην επιτρέψουν στους απογόνους των συνεργατών των Γερμανών και τιμητές των Ναζί να προσβάλουν τον ηρωικό αγώνα του Λαού μας για ελευθερία, στις εκδηλώσεις των σχολείων για την 28η Οκτωβρίου» καλεί γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές η Ενωση Γονέων Περιστερίου με ανοιχτή επιστολή της προς τους φορείς και τους γονείς στο Δήμο. Καλεί επίσης τη Δημοτική Αρχή «να μην επιτρέψει την παρουσία φασιστών της Χρυσής Αυγής στην εργατούπολη του Περιστερίου».
Η επιστολή που ομόφωνα ενέκρινε, το ΔΣ της Ενωσης, έχει ως εξής:
«Σε λίγες μέρες θα γιορτάσουμε την επέτειο του μεγαλειώδους "ΟΧΙ" του Λαού μας στη φασιστική εισβολή.
Η ιστορική πείρα μας έχει δείξει πως ο φασισμός πάντα αποτελούσε τη χρυσή εφεδρεία του συστήματος το οποίο σε περιόδους βαθιάς οικονομικής κρίσης και ανόδου του κινήματος τον ανασύρει φορώντας του τη λαϊκή προβιά, για να ανακόψει τη ριζοσπαστικοποίηση των μαζών και να τσακίσει κάθε οργανωμένη αντίσταση.
Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε συχνά - πυκνά μάρτυρες τέτοιων φασιστικών προκλήσεων. Εχουμε ξυλοδαρμούς μεταναστών, δουλεμπορικά "Γραφεία Ευρέσεως Εργασίας", Ερωτήσεις βουλευτών για παιδιά μεταναστών σε παιδικούς σταθμούς κλπ.
Γι' αυτό καλούμε τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, να μην επιτρέψουν στους απογόνους των συνεργατών των Γερμανών και τιμητές των Ναζί να προσβάλλουν τον ηρωικό αγώνα του Λαού μας για ελευθερία, στις εκδηλώσεις των σχολείων για την 28η Οκτωβρίου.
Καλούμε τη δημοτική Αρχή να μην επιτρέψει την παρουσία φασιστών της Χρυσής Αυγής στην εργατούπολη του Περιστερίου.
Εμπρός να παλέψουμε για ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα για μας και τα παιδιά για όλον το λαό ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή και θρησκεία».