Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ - Π.Α.ΜΕ: «Πλημμύρισαν» το Σύνταγμα για δεύτερη μέρα

Την ώρα που, μέσα στη Βουλή, σύσσωμα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και της ανταγωνιστικότητας καλούσαν το λαό να σκύψει το κεφάλι για να σωθούν τα μονοπώλια, σε ολόκληρη τη χώρα ηχούσε στεντόρεια η φωνή χιλιάδων και χιλιάδων απεργών, διαδηλωτών από εργατικές - λαϊκές οικογένειες: «Εργάτη μη δεχτείς τη σύγχρονη σκλαβιά, μπορείς να καταργήσεις νόμους κι αφεντικά» και «Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία, την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία»!

 
Ενώθηκαν σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση
 
Στην Αθήνα, οι διαδηλωτές «πλημμύρισαν» το Σύνταγμα για δεύτερη συνεχή μέρα. Μετά την προχτεσινή περικύκλωση της πλατείας Συντάγματος από το ΠΑΜΕ, χτες το απόγευμα, χιλιάδες λαού από ολόκληρη την Αττική αντάμωσαν ξανά στο κέντρο της πόλης διαδηλώνοντας με τις σημαίες του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ.
Η κινητοποίηση ξεκίνησε από την Ομόνοια, από όπου οι διαδηλωτές πορεύτηκαν ως το Σύνταγμα από δύο μεριές: το ένα κομμάτι διέσχισε όλη την οδό Αθηνάς και ανέβηκε την Ερμού. Το άλλο ανέβηκε τη Σταδίου. Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα οι δύο πορείες ενώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση: απλωνόταν από τη διασταύρωση με την Αμαλίας σε ολόκληρο το μήκος της Φιλελλήνων, γεμίζοντας το «κάτω» μέρος της πλατείας Συντάγματος και με την «ουρά» της να εκτείνεται στη Σταδίου. Κόσμος συνέχιζε για πολλή ώρα να καταφτάνει για να διαδηλώσουν με το ΠΑΜΕ.
Τα συνθήματα δε σταμάτησαν ούτε λεπτό. Ακόμη και όταν η βροχή δυναμώνει λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, όλοι μένουν στις θέσεις τους, οι φωνές δυναμώνουν: «Εδώ εδώ μ' αγώνα ταξικό γιατί εμείς δε ζούμε με 400 ευρώ».
Παρά την οργανωμένη από την κυβέρνηση επιχείρηση κρατικής βίας που στήθηκε ακόμα μια φορά, η κινητοποίηση συνεχίστηκε συγκροτημένα, αφού οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ανασυντάχτηκαν και ξαναδιαδήλωσαν στο Σύνταγμα: «Αυτή η πολιτική η αντιλαϊκή με μέτωπο και πάλη θα ανατραπεί».
Η διαδήλωση συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ. Το ραντεβού ανανεώθηκε ώστε, από σήμερα, να δυναμώσει η πάλη πρώτα απ' όλα στους τόπους δουλειάς, με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα ώστε να μπουν στη δράση και να οργανωθούν ακόμα περισσότεροι στην πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Ανατροπή που - όπως σημειώθηκε και χτες - δεν είναι υπόθεση μόνο μιας απεργίας ή μιας κινητοποίησης, αλλά μιας σκληρής μάχης μέχρι να έρθει ο λαός σε οριστική ρήξη με την ΕΕ και τα μονοπώλια.