Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΗΣΑΠ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ-ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 8πμ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΣΤΟΝ ΑΛΙΜΟ


Δυναμική παρέμβαση στον ΗΣΑΠ Καλλιθέας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι επιτροπές ανέργων Ν. Σμύρνης και Καλλιθέας για τη συλλογή υπογραφών με σκοπό την ελεύθερη πρόσβαση των ανέργων στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Εκατοντάδες κόσμου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των επιτροπών κι έδωσαν ραντεβού για αύριο το πρωί στις 8 στο Υπουργείο Μεταφορών στον Άλιμο.
Η ανακοίνωση των επιτροπών:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ
Σήμερα, στον 21ο αιώνα ο εργαζόμενος λαός παράγει αμύθητο πλούτο που του δίνει δυνατότητες να ζήσει αξιοπρεπώς. Όμως το εκμεταλλευτικό σύστημα και οι κυβερνήσεις του, η ΕΕ, συμπιέζουν τους μισθούς, κόβουν παροχές. Μας λένε ότι όλα αυτά είναι θυσίες που πρέπει να κάνουμε για να βγούμε από την κρίση και να έρθει η ανάπτυξη. Λένε ψέματα!
Ξεζουμίζουν τον λαό για να θησαυρίσει το μεγάλο κεφάλαιο!
Ένα από τα πολλά προβλήματα που χτυπά κάθε λαϊκή οικογένεια είναι και το κόστος μετακίνησης με τις αστικές συγκοινωνίες. Όταν ο άνεργος στην προσπάθεια αναζήτησης εργασίας, που έχει γίνει γολγοθάς, αναγκάζεται να οργώνει την Αθήνα ξοδεύοντας  τα λιγοστά του λεφτά σε εισιτήρια, όταν ο μισοεργαζόμενος των 300€ αναγκάζεται να πληρώνει το πανάκριβο εισιτήριο, όταν ο μαθητής, ο σπουδαστής  μένει μακριά από το σχολείο του και αναγκάζεται να πληρώνει εισιτήριο για να έχει πρόσβαση στην υποτιθέμενη δωρεάν παιδεία. Τότε λοιπόν, είναι που πρέπει να καταλάβουμε ότι οι ανάγκες μας, δεν συμβαδίζουν με την ανάπτυξη για την οποία μιλάνε και να απαντήσουμε με αυτό που λέμε λαϊκή συμμαχία και από κοινού οργάνωση της πάλης.
Οργανώνουμε την πάλη μας! Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις σύγχρονες ανάγκες μας!
Οι συγκοινωνίες είναι κοινωνικό αγαθό, και πρέπει να υπηρετούν τους εργαζόμενους που παράγουν τον πλούτο γύρω μας και τις οικογένειές τους.
 Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας-Να μην μείνει ο λαός παρατηρητής των εξελίξεων, άλλα να τις ανατρέψει!
Η επιτροπή ανέργων Καλλιθέας πήραμε την πρωτοβουλία να μαζέψουμε υπογραφές για να απαιτήσουμε δωρεάν κάρτα για όλα τα μέσα μεταφοράς. Σε κοινό συντονισμό με άλλες επιτροπές ανέργων καλούμε κάθε άνεργο, κάθε σπουδαστή, εργαζόμενο, συνταξιούχο που ανήκει στα φτωχά λαϊκά στρώματα, να συστρατευθεί μαζί μας και να απαιτήσουμε δωρεάν κάρτα απεριορίστων διαδρομών στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

  • Δωρεάν κάρτα απεριορίστων διαδρομών στα Μ.Μ.Μ
·        σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις
·        σε όλους αυτούς που εργάζονται περιστασιακά και δεν μπορούν να έχουν κάρτα ανεργίας
·        στους συνταξιούχους
·        στους φοιτητές
·        στα ΑΜΕΑ
·        στους μαθητές, σπουδαστές των ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ και δημοσίων ΙΕΚ

  • Δωρεάν & ασφαλή μεταφορά όλων των μαθητών από & προς το σχολείο τους με ευθύνη του κράτους, δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα συγκοινωνιών που θα αναλάβει  την  μεταφορά των μαθητών, να καταργηθεί το όριο των χιλιομετρικών αποστάσεων για τους μαθητές.
  • Δωρεάν μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τους εργαζόμενους το πρωί, μείωση της τιμής των εισιτηρίων για τις άλλες ώρες κατά 50%.
  • Ασφαλή μεταφορά-Σωστή συντήρηση οχημάτων.

Σας καλούμε σε δυναμική κινητοποίηση την Τρίτη 13/11 και ώρα 8:00 π.μ στο παράρτημα του υπουργείου μεταφορών νοτίου τομέα Αττικής, στον Άλιμο, Θεομήτορος 59


ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΜΠΡΑΧΑΜΙΟΥ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ-Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΥ
 epitropi-anergon-kallitheas@hotmail.gr , agwnastanotia.blogspot.gr

Νοέμβρης 2012