Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Επιτροπές Ανέργων Καλλιθέας και Νέας Σμύρνης, οι Λαϊκές Επιτροπές Καλλιθέας - Μπραχαμίου, οι Επιτροπές Αγώνα Μοσχάτου - Ταύρου - Νέας Σμύρνης και η Επιτροπή Αγώνα Σιβιτανιδείου: Δωρεάν συγκοινωνία για άνεργους, μαθητές, συνταξιούχους

Τη χορήγηση κάρτας απεριορίστων διαδρομών που θα επιτρέπει τη δωρεάν μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς απαίτησαν χτες το πρωί, κατά τη διάρκεια δυναμικής κινητοποίησης στο παράρτημα του υπουργείου Μεταφορών Νοτίου Τομέα Αττικής στο Καλαμάκι, νέοι, φοιτητές, σπουδαστές, άνεργοι, εργαζόμενοι με ελάχιστα μεροκάματα το μήνα και συνταξιούχοι.
Την κινητοποίηση οργάνωσαν από κοινού οι Επιτροπές Ανέργων Καλλιθέας και Νέας Σμύρνης, οι Λαϊκές Επιτροπές Καλλιθέας - Μπραχαμίου, οι Επιτροπές Αγώνα Μοσχάτου - Ταύρου - Νέας Σμύρνης και η Επιτροπή Αγώνα Σιβιτανιδείου.
Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συνάντησε τον Διευθυντή του παραρτήματος του υπουργείου και ζήτησαν την πρωτοκόλληση του αιτήματός τους για χορήγηση κάρτας απεριορίστων διαδρομών σε όσους την έχουν ανάγκη με την υπογραφή όλων των ονομάτων των συγκεντρωμένων που παραβρέθηκαν στην κινητοποίηση. Ο διευθυντής από την πλευρά του σημείωσε πως από μόνος του δεν έχει καμία δικαιοδοσία για τη χορήγηση πάσο και πως πρέπει να μιλήσει με τους ανωτέρους του.
Οι συγκεντρωμένοι τότε του διαμήνυσαν πως εντός 5 ημερών θα επιστρέψουν για να παραλάβουν τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών για να ανακουφιστούν οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι σε ό,τι αφορά τη μετακίνησή τους.
Πρέπει να σημειώσουμε ότι το κόστος των μετακινήσεων σήμερα έχει διαμορφωθεί ως εξής:
-- το ενιαίο εισιτήριο για όλα τα Μέσα και για διάρκεια 90 λεπτών από την πρώτη επιβίβαση: 1,4 ευρώ
-- το απλό εισιτήριο για ΜΕΤΡΟ - ΗΣΑΠ: 1,4 ΕΥΡΩ
-- το απλό εισιτήριο για λεωφορείο, τρόλεϊ και τραμ: 1,2 ΕΥΡΩ
-- η μηνιαία ενιαία κάρτα για όλα τα Μέσα Μεταφοράς: 45 ΕΥΡΩ
-- η μηνιαία ενιαία κάρτα για λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ: 20 ΕΥΡΩ
-- το ημερήσιο εισιτήριο για όλα τα Μέσα Μεταφοράς: 4 ΕΥΡΩ
- το εβδομαδιαίο εισιτήριο για όλα τα Μέσα Μεταφοράς: 14 ΕΥΡΩ
- η ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών για όλα τα Μέσα Μεταφοράς: 450 ΕΥΡΩ
- η ετήσια κάρτα για λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ: 200 ΕΥΡΩ
Ετσι ένας εργαζόμενος για να μετακινηθεί από και προς τη δουλειά του μπορεί να χρειαστεί το χρόνο έναν ολόκληρο μισθό ή και παραπάνω για να πληρώσει το κόστος των εισιτηρίων.