Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΚΚΕ: Μαζική αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση έξω από την αμερικάνικη και την ισραηλινή πρεσβεία

Με μια πραγματικά μαζική αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση έξω από την αμερικάνικη και την ισραηλινή πρεσβεία ολοκληρώθηκε ο τριήμερος εορτασμός για την εξέγερση του Πολυτεχνείου το απόγευμα του Σαββάτου.

Δεν τους πέρασε!
Παρά την τεράστια προσπάθεια της συγκυβέρνησης να εμποδίσει την αντιιμπεριαλιστική πορεία, με το κλίμα τρομοκρατίας, τους αστυνομικούς φραγμούς που έστησε, τους διάφορους μηχανισμούς που διέδιδαν προβοκατόρικες πληροφορίες στο διαδίκτυο και άλλα ΜΜΕ, το σχέδιό τους δεν πέρασε. Χάρη στην επιμονή και τα αλλεπάλληλα διαβήματα του ΚΚΕ, χάρη στην αποφασιστικότητα του κόσμου που συμμετείχε, η πορεία συνεχίστηκε, διαδήλωσε τα αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού μπροστά και από την αμερικάνικη και από την ισραηλινή πρεσβεία!
 Από νωρίς το απόγευμα πολύς κόσμος μαζεύτηκε στις προσυγκεντρώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ενώ ακόμα περισσότεροι προστέθηκαν στις γραμμές τους, καθώς αυτές οργανωμένα και με αποφασιστικότητα ξεκίνησαν προς την Ομόνοια.

Δήλωση Αλέκας Παπαρήγα
Με τη δήλωσή της από τη συγκέντρωση του ΚΚΕ, η ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, καταδίκασε τα νέα εγκλήματα του Ισραήλ σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, καθώς και την κυβέρνηση για την εμπλοκή της χώρας στους νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους:
«Το Ισραήλ που κατέχει συριακά και παλαιστινιακά εδάφη βομβαρδίζει τη Γάζα. Στις πλάτες των Παλαιστινίων προσπαθεί να δημιουργήσει έδαφος, προγεφύρωμα, για να χτυπήσει τη Συρία και στη συνέχεια το Ιράν. Η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε μια κατάπτυστη συμφωνία στρατιωτική με το Ισραήλ, που σημαίνει ότι η Ελλάδα έτσι ή αλλιώς έχει διάθεση εμπλοκής στον πόλεμο, με τις βάσεις ή και με κάτι περισσότερο. Είμαστε ριζικά αντίθετοι σε αυτήν τη συμφωνία γιατί δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα των δύο λαών, αλλά με την ενεργητική συμμετοχή στη διαπάλη για τους δρόμους της ενέργειας και τους δρόμους του πετρελαίου».
Ένα αποφασισμένο κόκκινο ποτάμι
Η πορεία του ΚΚΕ, μέσω της Πανεπιστημίου, έφτασε στο Σύνταγμα και από κει ανέβηκε μαχητικά προς την αμερικάνικη πρεσβεία, με την παρουσία της νεολαίας να είναι ιδιαίτερα έντονη. Κυριαρχούσαν τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα, αλλά και το «Εννιά δεκαετίες αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία», ανήμερα της επετείου των 94 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ.
Την ώρα που η συγκυβέρνηση εμπλέκει όλο και πιο βαθιά τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς, την ώρα που βαθαίνει τη στρατιωτική της συνεργασία με το Ισραήλ, Έλληνες φαντάροι, ένστολα παιδιά της εργατικής τάξης διαδήλωσαν και φέτος μαζί με τους εργάτες, μαζί με τον αγωνιζόμενο λαό. «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά!», αντηχούσε το σύνθημα στο πέρασμά τους, με τον κόσμο να τους καταχειροκροτεί.
 Στη Β. Σοφίας φάνηκε σε όλο της το μέγεθος η μαζικότητα της πορείας του ΚΚΕ. Χρειάστηκε να περάσουν 10 λεπτά από τη στιγμή που η κεφαλή της έφτασε στην αμερικάνικη πρεσβεία για να περάσουν σε πυκνή διάταξη τα τελευταία μπλοκ του Κόμματος από το «Χίλτον».

Αλλεπάλληλα διαβήματα από το ΚΚΕ για να συνεχιστεί η πορεία
Μπροστά από την αμερικάνικη πρεσβεία κι ενώ η αστυνομία με κυβερνητικές εντολές είχε κλείσει το δρόμο, σε μια προσπάθεια να εμποδίσει τους διαδηλωτές από το να φτάσουν στην ισραηλινή πρεσβεία, ο Θ. Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Θέλουμε να καταγγείλουμε την απόφαση της αστυνομίας και της κυβέρνησης να εμποδίσει την πορεία να πάει στην ισραηλινή πρεσβεία. Αυτή τη στιγμή, εδώ και αρκετή ώρα κλούβες της αστυνομίας έχουν κλείσει το δρόμο και δεν μπορεί η πορεία ουσιαστικά να προχωρήσει. Κάναμε διάβημα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και η απάντηση που πήραμε ήταν ότι η απόφασή τους είναι να μην αφήσουν την πορεία να προχωρήσει. Θέλουμε παράλληλα να καταγγείλουμε τη διαρροή που γίνεται προς τους δημοσιογράφους και τα Μέσα Ενημέρωσης από την πλευρά του υπουργείου, ότι θα επιτρέψει στο μπλοκ του ΚΚΕ να περάσει. Η δική μας η θέση είναι ότι πρέπει να περάσει όλη η πορεία, ανεξαίρετα, και να διαδηλώσουμε έξω από την ισραηλινή πρεσβεία. Παραμένουμε στη θέση μας και επιμένουμε, το λέμε και δημόσια: Να αλλάξει απόφαση και η αστυνομία και η κυβέρνηση και να επιτρέψει στην πορεία να προχωρήσει έξω από την ισραηλινή πρεσβεία».

«Να σταματήσουν τώρα οι βομβαρδισμοί στην Παλαιστίνη»
Μετά τις αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες και την επιμονή του ΚΚΕ, ο δρόμος άνοιξε, έτσι ώστε να μπορέσουν όλοι οι διαδηλωτές να συνεχίσουν την πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία.
Καθώς η πορεία μπαίνει σε περιοχή με πολλές πολυκατοικίες, όλο και πιο συχνά οι διαδηλωτές αντίκριζαν κάτοικους που έβγαιναν στα μπαλκόνια και χειροκροτούσαν. Σε ένα χαριτωμένο και ελπιδοφόρο στιγμιότυπο, καθώς η πορεία του ΚΚΕ συνέχιζε να ανεβαίνει στην Κηφισίας, σε ένα από τα μπαλκόνια, μαζί με τους κατοίκους που χειροκροτούσαν, μια ομάδα από πιτσιρίκια βγήκε από παιδική γιορτή, χειροκροτώντας και φωνάζοντας: «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία»!
Στις 20.30 η κεφαλή της πορείας του ΚΚΕ έφτασε στην ισραηλινή πρεσβεία. Τα σχέδια της συγκυβέρνησης να εμποδίσουν την πρόσβαση στην πρεσβεία των δολοφόνων-συμμάχων τους, έπεσαν στο κενό.
Η κεφαλή της πορείας του ΚΚΕ αφού διαδήλωσε μπροστά στη σιδερόφρακτη ισραηλινή πρεσβεία, γύρισε στο ρεύμα της καθόδου της Κηφισίας, για να μπορέσουν και τα υπόλοιπα πολυπληθή μπλοκ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ να προσεγγίσουν τη σιδερόφρακτη πρεσβεία. Το «Να σταματήσουν τώρα οι βομβαρδισμοί στην Παλαιστίνη» ακούστηκε δυνατά από χιλιάδες και χιλιάδες στόματα!
Η πορεία ολοκληρώθηκε λίγα ώρα αργότερα στην Πανόρμου. Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε, ο στόχος σαφής: Όπως δεν πέρασαν τα σημερινά σχέδια ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ να εμποδίσουν την πορεία να φτάσει μπροστά στην πρεσβεία των δολοφόνων-συμμάχων τους, έτσι να μην περάσουν και τα σχέδιά τους για εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που στήνουν οι ιμπεριαλιστές στη Μέση Ανατολή, να μην επιτραπεί η χρήση της βάσης της Σούδας, ούτε και καμιά άλλη διευκόλυνση στη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ!