Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΕΠ. ΑΝΕΡΓΩΝ: ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ! ΤΩΡΑ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ, ΑΜΕΑ!



Μετά από νέα παρέμβαση στο υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών Νότιου Τομέα την Πέμπτη 29 Νοέμβρη, οι Επιτροπές Ανέργων Καλλιθέας - Ν. Σμύρνης με τις Λαϊκές Επιτροπές και Επιτροπές Αγώνα Νοτίων Συνοικιών της Αθήνας (Καλλιθέας, Μπραχαμίου, Μοσχάτου, Ταύρου, Ν. Σμύρνης) απάντησαν στην τακτική των εκλεκτών της κυβέρνησης να παραπέμπουν από «τον Άννα στον Καϊάφα» ότι θα προχωρήσουν σε νέες, ακόμα πιο μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις.
Είναι ξεκάθαρο ότι, η συμφωνημένη αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, με τη συνευθύνη των κομμάτων του ευρωμονόδρομου που σπέρνουν αυταπάτες, είναι βάρβαρη και ανάλγητη, είναι «νύχι – κρέας» με τις απαιτήσεις των μονοπωλίων που θέλουν «ξεζουμισμένους» και ταπεινωμένους τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες. Τώρα χρειάζεται να γίνει υπόθεση της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων (και) η διεκδίκηση δωρεάν μετακίνησης στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Οι Επιτροπές Ανέργων, αποφασισμένες να επιτύχουν τους στόχους τους, θα προχωρήσουν άμεσα σε ανοιχτές συνελεύσεις για να συζητηθούν τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα παρεμβάσεων και για να προγραμματισθούν οι νέες δράσεις διεκδικώντας:

  • Δωρεάν κάρτα στα μέσα μαζικής μεταφοράς για άνεργους, φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές, συνταξιούχους, ΑΜΕΑ.
  • Μείωση 50% της τιμής των εισιτηρίων για τους εργαζόμενους.
  • Να σβηστούν τα πρόστιμα των ανέργων.

Νοέμβρης 2012