Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

ΕΠ. ΑΓΩΝΑ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Η Επιτροπή Αγώνα Νέας Σμύρνης εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζομένων στο Δήμο και τους καλεί στο κοινό μέτωπο μαζί με τους εργαζόμενους από τους άλλους κλάδους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες και τη νεολαία να αντιταχθούν στην αντιλαϊκή πολιτική των μονοπωλίων-Ε.Ε.-συγκυβέρνησης που εκτός των άλλων ευθύνεται και για τις περικοπές πόρων από τους Δήμους. Οδηγεί στη διάλυση ή ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών που εξυπηρετούν τις λαϊκές οικογένειες, όπως είναι οι παιδικοί σταθμοί, τα δημόσια σχολεία, η Βοήθεια στο Σπίτι, η καθαριότητα, οι υποδομές υγείας και ψυχαγωγίας. Πετάει στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους για να βρίσκει φτηνά μεροκάματα ο Μπόμπολας και κάθε επιχειρηματίας που θέλει να αυγατίσει τα κέρδη του.
Τα μέτρα που παίρνουν αφορούν όλους τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Και τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ στο Βερόπουλο, στο Δούκα, στο Βασιλόπουλο κ.α., στα Hondos, στα Zara, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους. Δεν μειώνουν το χρέος. Αντιθέτως, είναι μέτρα που στηρίζουν το κεφάλαιο για να μας έχουν σκλάβους των 400€ με ακατάπαυστη εργασία, χωρίς ωράριο, χωρίς δικαιώματα να παρακαλάμε για εργασία στα διάφορα ψευτοπρογράμματα.
Έχουν ευθύνη όσοι υποστήριξαν την πολιτική της ΕΕ, όσοι στήριξαν τον «Καλλικράτη».
Εμείς έχουμε την ευθύνη να επιλέξουμε στρατόπεδο. Να αντιπαλέψουμε την πολιτική των μονοπωλίων με μαχητικό αγώνα, περηφάνια και πίστη. Οργανωμένα και μαζικά. Έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε τους σχεδιασμούς τους. Να διαχειριστούμε τον πλούτο που παράγουμε!
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες να συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία στις 6 και 7 Νοέμβρη.
Όλοι στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ την Τρίτη στις 10:30π.μ. και την Τετάρτη στις 5:00μ.μ. στην Ομόνοια, με τις σημαίες της ταξικής πάλης και του αγώνα, κόντρα στις φωνές που καλούν σε συμβιβασμό και σπέρνουν απογοήτευση υπό τη σημαία της Ε.Ε.

Νοέμβρης 2012