Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ: ΜΕ ΝΟΘΕΙΕΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΞΕΥΤΙΛΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ!

Τα έδρανα του συνεδρίου του ΕΚΘ: Παρόντες μόνο οι σύνεδροι του ΠΑΜΕ!
Στο 31ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, αποδείχθηκε περίτρανα ποιος σέβεται και υπηρετεί το εργατικό κίνημα και ποιος το υπονομεύει και το εξευτελίζει, τονίζει σε ανακοινωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.
Η εικόνα του συνεδρίου από την αρχή ήταν αποκαρδιωτική καθώς γεμάτες με αντιπροσώπους ήταν μόνο οι θέσεις του ΠΑΜΕ και άδεια η υπόλοιπη αίθουσα με την πλήρη απουσία των άλλων παρατάξεων (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ).
“Δεν είναι μόνο ότι αδιαφορούν για τη σημασία ενός τόσο κρίσιμου συνεδρίου αλλά συνειδητά αποτρέπουν τους αντιπροσώπους του συνεδρίου να συμμετάσχουν στις διαδικασίες, μη τυχόν και ακούσουν, έρθουν σε επαφή με το ΠΑΜΕ και τις ιδέες του”, επισημαίνουν στην ανακοινωσή τους οι ταξικές δυνάμεις . “Μη τυχόν μάθουν ότι εκτός από τον εργοδοτικό συνδικαλισμό υπάρχει και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα που παλεύει, σημειώνει επιτυχίες στους τόπους δουλειάς, ανοίγει δρόμο για τη χειραφέτηση των εργαζόμενων”.
“Αποδείχθηκε αυτό που κατήγγειλε το ΠΑΜΕ : πρόκειται για ένα ακόμα συνέδριο απίστευτης νοθείας που δεν έχει καμιά σχέση με τους πραγματικούς συσχετισμούς. Συνέδριο με αντιπροσώπους – φαντάσματα. Το ΠΑΜΕ δεν μπορεί να νομιμοποιήσει αυτόν το εξευτελισμό του κινήματος.”
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, χθες, αποχώρησαν από το συνέδριο του ΕΚΘ. Σήμερα θα δώσουν και πάλι τη μάχη των ιδεών που τόσο πολύ φοβίζει τις άλλες παρατάξεις.