Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ: ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ....

Επίθεση κατά του ΚΚΕ και των εκλεγμένων του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Θεσσαλονίκης, με αφορμή το γεγονός ότι ο μοναδικός εκπρόσωπός του στο Περιφερειακό Συμβούλιο δεν εκλέχθηκε στην Οικονομική Επιτροπή και τη Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης.
Σε ανακοίνωσή του με τον προκλητικό τίτλο «Τρικομματική συγκυβέρνηση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ποιος είναι ο τέταρτος συνέταιρος;», ο ΣΥΡΙΖΑ /ΕΚΜ Θεσσαλονίκης μιλά για «προαποφασισμένο ψηφοδέλτιο» και «προσυνεννόηση» ανάμεσα στη διοίκηση (ΝΔ) και τις παρατάξεις που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, τον ΛΑ.Ο.Σ. και τη ΔΗΜΑΡ. Μάλιστα σημειώνει πως προξενεί «ιδιαίτερη θλίψη, δυστυχώς όμως όχι και έκπληξη, η στάση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που στηρίζεται από το ΚΚΕ».
Απάντηση στην αντικομμουνιστική επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ δίνει με ανακοίνωσή της η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Αναλυτικά αναφέρει:
«Ο αντικομμουνισμός τους δεν έχει όρια…
Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Θεσσαλονίκης με αφορμή το γεγονός ότι ο μοναδικός εκπρόσωπός του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας δεν εκλέχθηκε στην Οικονομική Επιτροπή και τη Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης "παραπονιέται" ως άλλη απατημένη σύζυγος (για …τις υποκριτικές δεσμεύσεις του "νέου" Περιφερειάρχη της ΠΚΜ, κ. Απ. Τζιτζικώστα, για "διαπαραταξιακή συνεργασία για το καλό της Κ. Μακεδονίας"…) και βγάζει τελικά αντιΚΚΕ κορόνες.
Κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του, που μόνο ως αθλιότητα μπορεί να χαρακτηριστεί, για δήθεν εμπλοκή των εκλεγμένων περιφερειακών συμβούλων της "Λαϊκής Συσπείρωσης", που στήριξε το ΚΚΕ, σε "προαποφασισμένα ψηφοδέλτια" και προσυνεννοήσεις με την Διοίκηση της ΠΚΜ.
Δεν γνωρίζουμε αν οι ισχυρισμοί τους, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, βασίζονται σε αντίστοιχες πρακτικές που ακολούθησαν οι ίδιοι πριν δυο χρόνια με την εκλογή του κ. Τάσου Κουράκη στη Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης, αλλά θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο.
Οι φραγμοί στην εκπροσώπηση των παρατάξεων στην ΠΚΜ, στην Οικονομική Επιτροπή και τη Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης συνδέονται άμεσα με τον ταξικό και αντιλαϊκό χαρακτήρα της Περιφερειακής Διοίκησης που είναι η εφαρμογή του αντιδραστικού - αντιδημοκρατικού "Καλλικράτη".
Να θυμίσουμε όμως ότι στη δρομολόγηση της υλοποίησης του "Καλλικράτη" συμμετείχε συναινώντας στο ακέραιο και ο ΣΥΡΙΖΑ/ΣΥΝ μέσα από τα όργανα της τότε ΚΕΔΚΕ και ΕΝΑΕ (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ), εκφράζοντας μόνο επιμέρους διαφοροποιήσεις, που όχι μόνο δε έθιγαν την ουσία της αντιλαϊκής μεταρρύθμισης, αλλά σκόπιμα αποπροσανατόλιζαν από τις αντιλαϊκές αλλαγές που έγιναν στη διοικητική δομή της χώρας, προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.
Στα 2 χρόνια, περίπου, από την εφαρμογή του αντιδραστικού νόμου της διοικητικής μεταρρύθμισης του "Καλλικράτη" επιβεβαιώνεται η βασική εκτίμηση του ΚΚΕ ότι αποτελεί βασικό εργαλείο για την προώθηση και εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής στην τοπική και περιφερειακή διοίκηση. Και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δημιουργήσει το έδαφος για μια ανάπτυξη που να ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.
Σήμερα η επιδείνωση της κατάστασης στη ζωή των εργαζομένων, των αυτοαπασχολουμένων, των φτωχών αγροτών, της νεολαίας και των γυναικών των λαϊκών οικογενειών αντανακλά την πραγματικότητα αυτή.
Σε κάθε περίπτωση οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" με τη συμμετοχή τους μέσα και έξω από τα όργανα της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας θα συμβάλλουν στον έλεγχο των τοπικών αρχών, στην οργάνωση της πάλης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, για μέτρα προστασίας από τη βαρβαρότητα που δυναμώνει, για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων που εξοντώνει το λαό για τα κέρδη των εκμεταλλευτών του».