Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Χυδαία συκοφάντηση των αγώνων

Του Μιλτιάδη Κόκκινου
 «Ετήσια επαναστατική γυμναστική» χαρακτηρίζει το «Βήμα» με το κύριο άρθρο του τις
κινητοποιήσεις των αγροτών και των ναυτεργατών! Επαναλαμβάνονται, λέει, σαν τις Αλκυονίδες μέρες, ανεξαρτήτως αιτημάτων. Το να δουλεύει κανείς έξι και δέκα μήνες απλήρωτος, όπως οι ναυτεργάτες, για το «Βήμα» δεν αποτελεί λόγο κινητοποίησης. Το να κατατίθεται νομοσχέδιο που καταργεί συλλογικές συμβάσεις, ασφαλιστικά δικαιώματα, ακόμα και το ίδιο το δικαίωμα στη δουλειά, δεν αποτελεί για το «Βήμα» λόγο αντίδρασης. Είναι …επαναστατική γυμναστική. Και, συνεπώς, ορθώς επιστρατεύτηκαν.
Αντίστοιχα, το αίτημα των αγροτών για αφορολόγητο πετρέλαιο (όπως ισχύει για το …πτωχό εφοπλιστικό κεφάλαιο) και το αίτημα για μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, η καταβολή των αποζημιώσεων για τις καταστροφές στην αγροτική παραγωγή, δηλαδή ουσιώδη ζητήματα για να μπορέσουν οι μικροί αγρότες να συνεχίσουν την παραγωγή, δεν αποτελούν λόγο κινητοποίησης κατά την άποψη του «Βήματος».
Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Ναυτιλίας, Κ. Μουσουρούλης, παριστάνει τον ευαίσθητο απέναντι στους νησιώτες, υποστηρίζοντας ότι «η διακοπή της συγκοινωνίας θα ήταν ολέθρια». Ολέθρια για τους νησιώτες είναι η πολιτική της κυβέρνησης που δίνει το ελευθέρας στους εφοπλιστές να κόβουν τις ακτοπλοϊκές γραμμές και να μη στέλνουν καράβι για εβδομάδες σε ορισμένα νησιά επειδή δεν είναι κερδοφόρα η γραμμή.
Η κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης της κυβέρνησης πάει παρέα με τη χυδαία συκοφάντηση όλων όσοι αντιδρούν στην πολιτική της υπέρ των μονοπωλίων. Υποτιμούν τη νοημοσύνη του λαού. Οι εργαζόμενοι στη ναυτιλία και οι στρατιές ανέργων στον κλάδο, η φτωχή και μεσαία αγροτιά, οι νησιώτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι για τα βάσανά τους δε φταίνε οι δίκαιες κινητοποιήσεις των εργαζομένων, αλλά η βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - πλουτοκρατίας.