Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

ΣΥΛ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ: ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 8η ΜΑΡΤΗ

Στα πλαίσια των πανελλαδικών πρωτοβουλιών της ΟΓΕ
με αφορμή την επέτειο της 8ης Μάρτη - Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το Σάββατο 9/03 ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Νέας Σμύρνης πραγματοποίησε παρέμβαση στο κέντρο της πόλης μας (Ομήρου και Ελ. Βενιζέλου).

Απευθύνθηκε με ανοιχτό κάλεσμα στις γυναίκες εργαζόμενες, άνεργες, αυτοαπασχολούμενες, συνταξιούχες, μάνες, νέες της πόλης μας να συσπειρωθούν με τον Σύλλογο Γυναικών και την Επιτροπή Αγώνα Νέας Σμύρνης. Η εμπειρία δείχνει ότι, μόνο μέσα από τον οργανωμένο αγώνα ενάντια στην πολιτική και την εξουσία των μονοπωλίων κατακτιούνται δικαιώματα. Αυτό έχει δείξει η ιστορία της πάλης για την γυναικεία χειραφέτηση και ισοτιμία.

Από την 8η Μάρτη του 1857 που οι ράφτρες και οι υφάντρες της Νέας Υόρκης βγήκαν δυναμικά στους δρόμους να διεκδικήσουν ανθρώπινους όρους εργασίας και ίση αμοιβή με τους άνδρες, σήμερα, εν έτη 2013, οι γυναίκες πρέπει να συνεχίσουν τον αγώνα τους μαζί με τους εργάτες, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τους συνταξιούχους, μέσα από τη λαϊκή συμμαχία τους, για τα αυτονόητα. Επίδομα κυήσεως, τοκετού και γαλουχίας. Να μην μας αναγκάζουν να γεννάμε στα σπίτια μας. Σύνταξη στα 55 χρόνια και στα 50 χρόνια για τα βαρέα και ανθυγιεινά. Να μην μας αναγκάζουν να υπογράφουμε ότι δεν θα μείνουμε έγκυες για να προσληφθούμε. Συλλογικές συμβάσεις εργασίας και πλήρες ωράριο με ίσο μισθό.

Η 8η Μάρτη δεν είναι γιορτή. Οι γυναίκες δεν θέλουμε λουλουδάκια και ευχές για χρόνια πολλά. Είναι μέρα τιμής και μνήμης για εκείνες τις εργάτριες που έσπασαν το φόβο τους, τολμώντας να διεκδικήσουν όσα τους ανήκαν. Είναι μέρα υπόσχεσης για νέους αγώνες των γυναικών του σήμερα!


Σάββατο 9 Μάρτη 2013