Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Χαράλαμπος Κόκκινος, επικεφαλής της ΔΑΚΕ στους δασκάλους: Να δάσκαλος, να μάλαμα... αθλιότητας!

Σε απαράδεκτη και ανέντιμη διαστρέβλωση της τοποθέτησης της Γενικής Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, προχώρησε με δελτίο Τύπου ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ στους δασκάλους, Χαράλαμπος Κόκκινος.
Κάνει λόγο για ανέξοδη υποστήριξη των αιτημάτων της ΔΟΕ και προχωρώντας παραπέρα αναφέρει ότι σε ερώτηση για το αν το ΚΚΕ είναι ενάντια σε κάθε αξιολόγηση, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ απάντησε ότι σε μια άλλη κοινωνία, σε ένα άλλο πολιτικό σύστημα μπορεί να υπάρχει αξιολόγηση.
Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν τα πράγματα:
Δεν υπάρχει κοινωνία με ανεξέλεγκτους εργαζόμενους.
Σήμερα η κυρίαρχη εξουσία ελέγχει τους εκπαιδευτικούς και το σχολείο για να γίνουν πιο «ανταγωνιστικοί», στέλνει 15χρονα εκτός σχολεία στο αίσχος της παιδικής εργασίας.
Σε μια κοινωνία με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, με κατοχυρωμένο το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, η εκπαίδευση αξιολογείται στο κατά πόσο μορφώνονται ολόπλευρα δημόσια και δωρεάν τα παιδιά του λαού.
Άρα το θέμα είναι: Έλεγχος από ποιον και για ποιον.
Το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ καταφεύγει σε έναν αντικομμουνιστικό οχετό χρυσαυγίτικων απόψεων αποδεικνύει τη σαπίλα του συστήματος που αυτός και οι όμοιοί του στηρίζουν.