Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013

Αγρότες: Στην πλατεία Βάθης από κάθε γωνιά της χώραςΜαζικότατη  ήταν η συγκέντρωση στην πλατεία Βάθης
αγροτών από όλη τη χώρα, συμμετέχοντας στο πανελλαδικό, παναγροτικό συλλαλητήριο, το οποίο αποτελεί συνέχεια της μεγάλης αγροτικής κινητοποίησης με το στήσιμο μπλόκων σε όλη τη χώρα και στο οποίο κάλεσε η Συντονιστική Επιτροπή των μπλόκων.

Ο Βαγγέλης Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας και μέλος της Επιτροπής Αγώνα Μπλόκου Νίκαιας, σε δήλωσή του τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι οι «αγρότες μετά από 30 μέρες στα μπλόκα, συνεχίζουν τον αγώνα, απαιτώντας λύση σήμερα στα προβλήματα, αλλά και προοπτική, που δεν μπορεί να υπάρξει με την Κοινή Αγροτική Πολιτική και την ΕΕ». Επισήμανε ότι «θα συνεχίσουμε τον αγώνα σε κοινή συμμαχία με εργαζόμενους, επαγγελματοβιοτέχνες, γυναίκες και νεολαία».
Στο πλευρό των αγροτών βρέθηκαν εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, καθώς ο αγώνας των αγροτών για επιβίωση είναι αγώνας ενάντια στη βάρβαρη πολιτική, άρα αγώνας των εργαζομένων και όλων των λαϊκών στρωμάτων. Αποτελεί συνέχεια της λαϊκής αλληλεγγύης που εκφράστηκε στα μπλόκα των αγροτών και έδωσε φτερά στην πάλη της μικρομεσαίας αγροτιάς.
Στο συλλαλητήριο παρούσα ήταν η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία σε δήλωσή της σημείωσε:
«Είναι γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις σταματούν εδώ ή θα γίνονται μία και δύο φορές το χρόνο, επετειακά. Μέσα από τις κινητοποιήσεις που έγιναν - πολύ σημαντικές - που πήρε μέρος ένα μεγάλο εύρος αγροτών, να είναι σίγουροι ότι το αγροτικό ποτάμι θα δυναμώσει και μαζί με το εργατικό ποτάμι, μαζί με το λαϊκό ποτάμι θα σαρώσει όχι μόνο τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις, αλλά τα κόμματα και τις δυνάμεις που ενδιαφέρονται αυτή τη στιγμή να συγκεντρωθεί ο πλούτος σε λιγότερα χέρια και ο λαός να ζει 50 χρόνια πίσω».

902.gr