Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΤΕΙ Χαλκίδας: Η ΠΑΣΠ καταψήφισε το ψήφισμα αλληλεγγύης στις οικογένειες των σπουδαστών που σκοτώθηκαν στη Λάρισα

Την Δευτέρα 4 Μάρτη πραγματοποιήθηκε Διοικητικό Συμβούλιο
στις σχολές ΣΤΕΦ και ΣΔΟ του ΤΕΙ Χαλκίδας μετά από πρωτοβουλία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, στο οποίο παρευρίσκονταν εκπρόσωποι της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ.
Το ΜΑΣ κάλεσε το ΔΣ να στηρίξει το ψήφισμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τους σπουδαστές και τις οικογένειες των 5 σπουδαστών που συμμετείχαν στο τραγικό επεισόδιο στη Λάρισα.
Το ΜΑΣ από την πρώτη στιγμή ανέδειξε τον υπεύθυνο για αυτό το έγκλημα, στην πολιτική που εφαρμόζεται και που στερεί από τους σπουδαστές ακόμα και τα βασικά για να επιβιώσουν. Κατηγόρησε ανοιχτά την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που υπό τις οδηγίες της ΕΕ θυσιάζει καθημερινά την φτωχή λαϊκή οικογένεια για τα κέρδη μιας χούφτας παράσιτων. Εξέφρασε την αλληλεγγύη του στους συναδέλφους και τις οικογένειες των σπουδαστών και τους κάλεσε σε αγώνα για μόρφωση και ζωή με δικαιώματα. Το ΔΣ μετά από πίεση του ΜΑΣ πήρε θέση υπέρ του ψηφίσματος.
Όπως καταγγέλλει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: «Αυτό φαίνεται πως ενόχλησε τα τσιράκια του ΠΑΣΟΚ στο ΤΕΙ που δια του εκπροσώπου τους Θωμά Κουζούπη έδειξαν παγερή αδιαφορία. Συγκεκριμένα το μεγαλοστέλεχος της ΠΑΣΠ είπε θρασύτατα : "Κοίτα να δεις που μαστουρωμένα θα ήτανε".
Έδειξαν για άλλη μια φορά πως έχουν πάρει καλά μαθήματα απ’ τους ηγέτες τους στο ΠΑΣΟΚ. Έδωσαν εξετάσεις και πέτυχαν σαν ένας βρώμικος εχθρός του φοιτητικού κινήματος . Άλλωστε τους παίρνει να λένε κάτι τέτοιο αφού το ίδιο το κόμμα τους το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που δημόσια δηλώνει υπέρμαχος της αποποινικοποίησης του χασίς με μόνο σκοπό να "ναρκώσει" την νεολαία .
Αυτά να τα πουν στις οικογένειες των συναδέλφων μας που παλεύουν να τα βγάλουν πέρα με τις πολλαπλές επιθέσεις της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται τόσα χρόνια.
Το ΜΑΣ καταγγέλλει ανοιχτά την κυβερνητική παράταξη της ΠΑΣΠ η οποία κάνει τα πάντα για να βγάλει λάδι την πολιτική της κυβέρνησης που σήμερα φτάνει ακόμα και σε σημείο να θυσιάζει ανθρώπινες ζωές στην προσπάθειά της να υπηρετήσει τα αφεντικά της, τους πλουτοκράτες. Είναι πιστοί δούλοι αυτών που αφήνουν τους γονείς μας άνεργους, που στερούν από εμάς ακόμα και τα βασικά για να επιβιώσουμε.
Οι ίδιοι που μας καταδίκασαν στην εξαθλίωση, στέλνουν τώρα τα σκυλιά τους να τους υπερασπιστούν.
Το ΜΑΣ καλεί τους σπουδαστές να βγάλουν συμπεράσματα από την στάση της παράταξης του ΠΑΣΟΚ- ΠΑΣΠ σε όλη αυτήν τη κατάσταση, να την απομονώσει. Να εμπιστευτούν το ΜΑΣ, να συμπορευτούν μαζί του, να οργανώσουν την πάλη τους από τα κάτω και να βγουν μπροστά για μια ζωή με δικαιώματα.
Ο αγώνας για επιβίωση πρέπει να συνοδεύεται από πάλη για την ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος».

902.gr