Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (ΣΥΡΙΖΑ) ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Λάσπη» για να ανακόψουν την οργάνωση της πάλης

Με θράσος «χιλίων πιθήκων» η «Αυτόνομη Παρέμβαση»,
σε ανακοίνωσή της για τα αποτελέσματα του 33ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, κάνει λόγο «για σοβαρά κρούσματα νόθευσης και αλλοίωσης της θέλησης και της βούλησης των εργαζομένων με αποτέλεσμα να μην καταγραφούν οι πραγματικοί συσχετισμοί δυνάμεων» για τα οποία η ΑΠ, τολμάει να κατηγορήσει τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ! Στην ανακοίνωση αναφέρει «διπλοεγγραφές μελών», «μαϊμουδένια μέλη που παραφουσκώνουν τις δυνάμεις, κυρίως της δύναμης του ΠΑΜΕ σε ορισμένα Σωματεία στα οποία δεν υπάρχουν αντιπολιτευτικές δυνάμεις, δεν προσκομίστηκαν τα απαιτούμενα από το καταστατικό δικαιολογητικά, υπήρξε επιλεκτική ταμειακή μεταχείριση διάφορων Σωματείων»!
Ανήσυχη από την ενισχυμένη πρωτιά των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο ΕΚ Πειραιά, η ΑΠ ρίχνει λάσπη, σε μια προσπάθεια να ανακόψει τις θετικές διεργασίες που γίνονται στους εργαζόμενους, να υπονομεύσει την οργάνωση της πάλης τους σε ταξική κατεύθυνση. Η ΑΠ δε «βγάζει λέξη» στην ανακοίνωσή της για ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ που έφεραν στο συνέδριο δεκάδες αντιπροσώπους (μόνο αυτοί των 6 ναυτεργατικών σωματείων ξεπερνούσαν τους 30) που είχαν εκλεγεί μέσα από όργιο νοθείας και πλήρους παραβίασης του καταστατικού του ΕΚΠ. Αποσιωπά συνειδητά το γεγονός ότι με πρόταση της ΔΕΣΚ, το συνέδριο απέκλεισε ένα μεγάλο μέρος των αντιπροσώπων της νοθείας. «Ζητάει τα ρέστα» όταν: Στη διοίκηση της Ενωσης Ναυτών έκανε εκλογές με τρία μητρώα μελών! Το πανελλαδικό σωματείο Εμπορίου που έστησε, στο περσινό ετήσιο συνέδριο του ΕΚΠ πήρε μέρος με έναν αντιπρόσωπο καθώς είχε 57 ψηφίσαντες. Στο φετινό συνέδριο, δηλαδή μέσα σε ένα χρόνο, εμφάνισε πάνω από 1.000 ψηφίσαντες και 10 αντιπροσώπους.
Σύμφωνα με καταγγελίες συνδικαλιστών, για τις εκλογές του ΠΑΣΕΝΤ (Σύνδεσμος Εργαζομένων στη Ναυτιλία και Τουρισμό) με πρόεδρο τον Θ. Βασιλόπουλο, στέλεχος της ΑΠ και του ΣΥΡΙΖΑ, οι πόρτες των εταιρειών των εφοπλιστών ήταν ανοιχτές για τις περιοδείες του Θ. Βασιλόπουλου, όμως για τους εκπροσώπους των ταξικών δυνάμεων της ΔΑΣ η είσοδος ήταν απαγορευμένη. Χώρια τις συγκεκριμένες καταγγελίες εργαζομένων από ναυτιλιακές εταιρείες ότι διευθυντές και εργοδότες έδιναν «γραμμή» να ψηφιστεί ο συνδυασμός της ΑΠ. Οι δε υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο της ΑΠ, οι περισσότεροι «παραδοσιακά» είναι διευθυντές και προϊστάμενοι ναυτιλιακών εταιρειών.
Οσο για τα περί «επιλεκτικής ταμειακής μεταχείρισης» που αναφέρει η ΑΠ εκεί πια χάνεται η τσίπα. Για σωματεία όπως το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, όπου η πλειοψηφία των μελών του είναι άνεργοι, ομόφωνα το Συνέδριο - δηλαδή με τις ψήφους και της ΑΠ - σε ένδειξη αλληλεγγύης αποφάσισε να συμμετέχουν καταβάλλοντας το 10% αυτών που οφείλουν και για τα υπόλοιπα να γίνει διακανονισμός.
Αυτή είναι η παράταξη της ΑΠ που δηλώνει μάλιστα ότι «θα αγωνιστεί για να αλλάξει σελίδα το ΕΚΠ». Είναι κατανοητό τι εννοεί.

Α. Ζ.