Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΦΑΡΜΑΚΟ:Ο Εργατοπατέρας πρόεδρος των Ιατρικών Επισκεπτών έβαλε λουκέτο στην είσοδο κτιρίου που στεγάζει την Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Φαρμάκου


Λουκέτο έβαλε  το απόγευμα της Τρίτης
στην πόρτα του κτιρίου που στεγάζεται η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Φαρμάκου, καθώς και υπηρεσίες του ΤΕΑΥΦΕ (Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Επαγγελμάτων) ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών, Γερ. Κονιδάρης, λες και είναι ιδιοκτήτης του κτιρίου. Μάλιστα την ώρα εκείνη είχε προγραμματιστεί από το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής εκδήλωση – συζήτηση με εργαζόμενες του κλάδου και εμποδίζονταν να εισέλθουν, ενώ μέσα στο κτίριο βρίσκονταν τρία άτομα (η πρόεδρος του Συνδικάτου Φαρμάκου, μια υπάλληλος και μια εργαζόμενη – μέλος του Συνδικάτου)!
Ο Γερ. Κονιδάρης δικαιολόγησε την ενέργειά του αυτή λέγοντας πως η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Φαρμάκου αρνούνται να καταγράφονται τα μέλη τους που μπαίνουν στο κτίριο και πως αυτό είναι επικίνδυνο καθώς το πρώην επικουρικό Ταμείο μετατράπηκε σε επαγγελματικό και βρίσκεται σε διαδικασία «παραλαβής» από τη νέα διοίκηση. Μάλιστα επικαλέστηκε πως ως ιδρυτικό μέλος του Επαγγελματικού Ταμείου εκπροσωπεί το ΔΣ του ΤΕΑΥΦΕ, παρότι δεν είναι καν μέλος του ΔΣ. Ωστόσο, η Ομοσπονδία Φαρμάκου απάντησε εγγράφως πριν από λίγες μέρες πως για τα μέλη της και τους εργαζόμενους που μπαίνουν στο κτίριο εγγυώνται οι ίδιοι.
Η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Φαρμάκου καταγγέλλουν πως και αυτή η τρομοκρατική ενέργεια εντάσσεται στην συνολική προσπάθεια της Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών, φαρμακοβιομηχάνων και υπουργείου Εργασίας να εκτοπιστούν οι ταξικές δυνάμεις που πλειοψηφούν στον κλάδο και να αναγορευτεί ο εργοδοτικός συνδικαλισμός σε κύριο εκπρόσωπο του κλάδου για να μην «χαλάει τη σούπα» στα αντεργατικά σχέδια.
Παραθέτουμε ολόκληρη την καταγγελία της Ομοσπονδίας:
Η ΟΕΦΣΕΕ καταγγέλλει την αυθαίρετη, προκλητική και τρομοκρατική προς τους εργαζόμενους ενέργεια του προέδρου της ΠΟΙΕ Γ. Κονιδάρη.
Ο πρόεδρος της ΠΟΙΕ και υπόδικος για τα τοξικά ομόλογα του ΤΕΑΥΦΕ κλείδωσε με αλυσίδα και λουκέτο την είσοδο του ταμείου την Τετάρτη 6/3 και ώρα 5.30 το απόγευμα απαγορεύοντας στους εργαζόμενους, μέλη του Συνδικάτου Φαρμάκου και της ΟΕΦΣΕΕ την είσοδο στα γραφεία του συνδικάτου τους, που στεγάζονται στον 1ο όροφο του κτηρίου. Στις 6.00 μ.μ. το συνδικάτο είχε προγραμματισμένη εκδήλωση για τις γυναίκες εργαζόμενες του κλάδου εν όψει της 8ης Μάρτη. Προκλητικά απαιτούσε από τα μέλη του συνδικάτου να του επιδείξουν τις ταυτότητές τους, δήθεν για την ασφάλεια του ταμείου που βρίσκεται υπό παράδοση.
Ο πρόεδρος της ΠΟΙΕ  δεν έχει καμία δικαιοδοσία στο ταμείο το οποίο ανήκει στους εργαζόμενους του κλάδου. Εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά που στοχεύει. Μαζί με την κυβέρνηση και την εργοδοσία αποφάσισαν πραξικοπηματικά τη μετατροπή του ταμείου σε ΝΠΙΔ - μαγαζί. Τώρα, σε συνεργασία θέλουν να τρομοκρατήσουν την ταξική ομοσπονδία του κλάδου και το ταξικό Συνδικάτο. Την ευθύνη μοιράζονται μαζί με τον πρόεδρο της ΠΟΙΕ, η ΠΑΣΚΕ , η ΔΑΚΕ  και η ΑΠ που ελέγχουν την ΠΟΙΕ, είναι συνένοχοι στο έγκλημα κατά των εργαζόμενων.
Τους ξεκαθαρίζουμε ότι τα σχέδια τους δεν θα περάσουν και αυτό το απέδειξαν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με τη στάση τους απέναντι στο συγκεκριμένο περιστατικό.