Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

«Αγ. Σάββας»: Κατακραυγή της ομάδας της Task Force από εργαζόμενους και ασθενείς του νοσοκομείου

Ομάδα της Task Force «πέταξαν»
έξω από το νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» γιατροί, εργαζόμενοι και ασθενείς. Αποστολή της ομάδας των 8 ατόμων ήταν να ενημερωθεί για το «σύστημα μηχανογράφησης» του νοσοκομείου, δηλαδή στην ουσία για τον έλεγχο των εσόδων - εξόδων και το χαράτσωμα των ασθενών.
Όταν, όμως, έγινε αντιληπτή η συνάντησή τους με τον διοικητή του νοσοκομείου, Παναγιώτη Μινογιάννη, οι εργαζόμενοι έκαναν συγκέντρωση στο προαύλιο του νοσοκομείου, διεκδικώντας δεδουλευμένες εφημερίες, ενώ προχώρησαν και σε παράσταση έξω από το γραφείο, όπου γινόταν η συνάντηση, μαζί με ασθενείς και συνοδούς και διαμαρτυρήθηκαν για τις περικοπές, τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων και νοσοκομείων, για τη λειτουργία τους σαν επιχειρήσεις. Στην πρώτη γραμμή βρέθηκαν συνδικαλιστές της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών».
Άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα όπως «Είστε ανεπιθύμητοι», «Κάτω τα χέρια από τα νοσοκομεία», «Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό», «Τα νοσοκομεία δεν έχουν ανάγκη από τεχνοκράτες και τροϊκανούς, έχουν ανάγκη από νοσοκόμους και γιατρούς».
Να σημειωθεί πως ανάλογες επισκέψεις της Task Force σε νοσοκομεία έχουν υπάρξει προάγγελοι για «αξιολόγηση» δομών και προσωπικού, με μοναδικό στόχο τις περικοπές ή την πιο έντονη εμπορευματοποίησή τους.

902.gr