Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ ΠΑΣΕΒΕ: 1η ΜΑΗ ΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ, ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Συνάδελφοι Αυτοαπασχολούμενοι, Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, Μικροί έμποροι, Αυτοκινητιστές, Συνταξιούχοι,
Η τρικομματική κυβέρνηση και οι παρατρεχάμενοί της, ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ – ΕΣΕΕ, κατόπιν «εντολής» των μεγαλεμπόρων μετέφεραν την 1η ΜΑΗ ως αργία, δήθεν για να βοηθήσουν εμάς, τους μικρομαγαζάτορες.

Τόσο λοιπόν θέλουν να μας βοηθήσουν που την ίδια στιγμή προωθούν το πολυνομοσχέδιο, συνέχεια των προηγούμενων συμφωνιών με την τρόικα, με το οποίο:

Μονιμοποιείται το χαράτσι για τα ακίνητα. Με την εφαρμογή των νέων αντικειμενικών τιμών ακινήτων, επί της ουσίας δε μειώνεται, όπως διαφημίζουν, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Αυξάνονται τα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Κοροϊδεύουν με τις ρυθμίσεις για τα τραπεζικά δάνεια, γιατί τα χρέη μας προς τις τράπεζες δε μειώνονται ούτε στο ελάχιστο.

Συνεχίζουν τη φοροεπιδρομή εναντίον μας με τις πολλαπλές έντοκες δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες «οφειλές» στην εφορία. Ταυτόχρονα με την ενεργοποίηση του μέτρου των κατασχέσεων για τα λαϊκά νοικοκυριά για «οφειλές» μέχρι 3.000 ευρώ, ακόμη και για ποσά κάτω από τα 1.000 ευρώ καταλαβαίνουμε τι θα ακολουθήσει!

Είτε με αυτό είτε με επόμενο νομοσχέδιο, θέλουν να απελευθερώσουν το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων με κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, που είναι πάγια απαίτηση των μεγαλεμπόρων, που θέλουν και με αυτόν τον τρόπο να μεγαλώσουν το μερίδιό τους στην αγορά, σε βάρος δικός μας.

Την ίδια στιγμή εξαγγέλλονται νέες επιδοτήσεις προς βιομήχανους, τραπεζίτες, εφοπλιστές, νέες μειώσεις της φορολογίας τους, δίνουν απλόχερα δεκάδες δις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Συνάδελφε,

Το 1,5 εκ. άνεργοι, οι 100.000 χρεωκοπημένοι συνάδελφοι µας, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι µε πετσοκομμένους μισθούς και συντάξεις δε θα βγουν ούτε τη Μ. Τετάρτη ούτε όλη τη Μ. Βδομάδα να ψωνίσουν.

Αν μείνουμε ανοιχτοί στην ΑΠΕΡΓΙΑ της 1η Μάη δεν πρόκειται να καλύψουμε καμία «τρύπα».

Το αντίθετο. Δίνουμε το πράσινο φως σε κυβέρνηση- μονοπώλια να συνεχίσουν να μας συνθλίβουν.

Γι’ αυτό δεν υπάρχει άλλος δρόμος!

Την ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ μαζί με τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τις γυναίκες και τους νέους των λαϊκών οικογενειών κατεβαίνουμε στην ΑΠΕΡΓΙΑ ενάντια στην πολιτική που οδηγεί εμάς στη χρεοκοπία και το κλείσιμο και τα κέρδη των μονοπωλίων στον ουρανό!

Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ είναι μέρα πάλης και διεκδίκησης ανθρώπινης ζωής με αξιοπρέπεια, για την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και ως τέτοια θα την τιμήσουμε!

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΪ
ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ