Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΣΥΡΙΖΑ - Σκουρλέτης: Αναμασάει αντικομμουνιστικά κατασκευάσματα

Αποκαλυπτική είναι η τοποθέτηση του Πάνου Σκουρλέτη,
εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος χτες σε εκπομπή στον ΑΝΤ1 είπε ότι «η μεγάλη διαφορά στο ναζισμό και στο σταλινισμό δεν είναι ότι και οι δυο ήταν ολοκληρωτικές καταστάσεις που είχαν ανθρώπινα θύματα. Είναι ότι η κοσμοθεωρία του φασισμού θέλει να εξοντώσει τον άλλο λόγω της φυλετικής του καταγωγής, της διαφορετικότητας στο χρώμα και είναι κατά των αδυνάτων εν γένει. Οι άλλοι (σ.σ. οι Σοβιετικοί) έκαναν συγκεκαλυμμένα τα εγκλήματα. Εγκλήματα, αλλά όχι να εξισώνουμε τα ίδια με τα άλλα».
Ο Π. Σκουρλέτης κάνει αυτό που υποτίθεται ότι αρνείται. Βάζει στο ίδιο τσουβάλι το ναζισμό με το σοσιαλισμό. Για τον Π. Σκουρλέτη οι ναζί και οι Σοβιετικοί είναι το ίδιο, εγκληματίες αλλά με …διαφορές! Ο Π. Σκουρλέτης βάζει πλάτη για να περάσει η αντιδραστική θεωρία των «δύο άκρων». Διαστρεβλώνει συνειδητά την ιστορία. Δε σέβεται τίποτα, ούτε την αλήθεια.
Απάντηση του δίνουν τα 20 εκατομμύρια των νεκρών στρατιωτών του Κόκκινου Στρατού, αλλά και νεκρών γυναικών και παιδιών, τα 10 εκατομμύρια των σακατεμένων στις μάχες Σοβιετικών. Τα εκατομμύρια των νεκρών κομμουνιστών που σε κάθε κράτος πρωτοστάτησαν για την οργάνωση της λαϊκής αντίστασης ενάντια στο φασισμό. Αυτή η θυσία των κομμουνιστών, αυτή η θυσία του λαού της Σοβιετικής Ένωσης ήταν που οδήγησε στη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, έχει μπει ουσιαστικά στο χορό της θεωρίας των «δύο άκρων», στο χορό της ταύτισης του σοσιαλισμού με το ναζισμό, στο χορό της παραχάραξης της Ιστορίας. Όσοι αισθάνονται αριστεροί πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα.
Μανώλης Αντωνίου