Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Η τρικομματική κυβέρνηση μας καλεί να υπομείνουμε κι άλλες θυσίες γιατί,
λέει, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας με την «ανάπτυξη». Μας κοροϊδεύει! Η άρνηση των βιομηχάνων να υπογράψουν νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και κλαδικές συμβάσεις αποδεικνύει τι εννοούν.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ φέρει βαριές ευθύνες που υπέγραψε «Σύμβαση» με τις τρεις εργοδοτικές οργανώσεις, εκτός του ΣΕΒ, που δεν προβλέπει τίποτα για τον κατώτατο μισθό, επικυρώνει τη μείωση από τα 751€ στα 586€ μεικτά και για τους νέους κάτω των 25 ετών στα 511€ μεικτά, όπως και το πάγωμα των τριετιών, που επέβαλε η κυβέρνηση πριν από 15 μήνες. Πανηγυρίζουν περί «διάσωσης» του επιδόματος γάμου προσωρινά, αλλά κρύβουν ότι και αυτό παρασύρεται από τη σφαγή του κατώτατου μισθού, όπως και μια σειρά άλλα επιδόματα και δικαιώματα που απορρέουν από τη Συλλογική και τις Κλαδικές Συμβάσεις. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ετοιμάζει το τελειωτικό χτύπημα με το «Μηχανισμό» διαμόρφωσης κατώτατου μισθού, με τον οποίο ο μισθός θα προσδιορίζεται με βάση τις απαιτήσεις των μονοπωλίων για μεγαλύτερα κέρδη.

Τέτοια ανάπτυξη ευαγγελίζεται η κυβέρνηση. Πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας. Γιατί ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου και ευημερία της λαϊκής οικογένειας δεν πάνε μαζί! Κι ας ισχυρίζεται το αντίθετο ο ΣΥΡΙΖΑ που δίνει διαπιστευτήρια στο ΣΕΒ, γι’ αυτό και χαρακτηρίστηκε χρήσιμος και ευπρόσδεκτος ο «ριζοσπαστισμός» του από τον πρόεδρο των βιομήχανων.

Εργαζόμενες, άνεργες, γυναίκες της εργατικής- λαϊκής οικογένειας,
Σημαίνουμε ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ για την υπεράσπιση και την επανακατάκτηση των ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ!
Οι καπιταλιστές επεκτείνουν τις ατομικές και επιχειρησιακές συμβάσεις. Δε θέλουν συγκροτημένα δικαιώματα και συνδικάτα. Εκβιάζουν, απειλούν και προκαλούν χυδαία λέγοντας ότι «δεν απασχολεί τους εργαζόμενους το ύψος του μισθού αλλά το αν θα έχουν δουλειά». Θέλουν να ζούμε με 300€, με την απληρωσιά, την ανεργία, την εξαθλίωση! Χτυπιέται ιδιαίτερα η γυναίκα εργαζόμενη, η μητρότητα γίνεται απαγορευτική για μια νέα σήμερα, ενώ οι νέες βάρδιες των εργαζομένων μαθαίνουν να ζουν χωρίς κανένα δικαίωμα.

Γυναίκα της λαϊκής οικογένειας, μην παραιτείσαι από τον αγώνα για δουλειά με δικαιώματα κάτω από το βάρος του καθημερινού γολγοθά. Όσο υποχωρούμε τόσο μας τσακίζουν κι άλλο.

Η μάχη της συλλογικής σύμβασης μας αφορά όλες και τις οικογένειές μας. Και μπορεί να είναι αποτελεσματική αν δυναμώσουμε τα σωματεία μας, βάλουμε στο περιθώριο τις δυνάμεις του κυβερνητικού- εργοδοτικού συνδικαλισμού, συμπορευτούμε με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο κίνημα, οργανώσουμε την πάλη μας κόντρα στην εξουσία των μονοπωλίων.

Έχουμε όλες ευθύνη να παλέψουμε για μας και τα παιδιά μας για:
Υπογραφή, άμεσα, της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας από όλες τις εργοδοτικές οργανώσεις, με επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751,4 ευρώ και του ημερομισθίου στα 33,5 ευρώ, ως βάση για παραπέρα διαπραγματεύσεις κατά κλάδο για αυξήσεις. Η ΕΓΣΣΕ να έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα για όλες τις επιχειρήσεις, ανεξάρτητα αν είναι μέλη ή όχι των εργοδοτικών οργανώσεων. Υπογραφή, άμεσα, όλων των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα, με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων. Μέτρα ουσιαστικής στήριξης της μητρότητας και της φροντίδας των παιδιών.
Δε δεχόμαστε να ζήσουμε σε καθεστώς σύγχρονης δουλείας!
Παλεύουμε ενάντια στα μονοπώλια, για μια ζωή με δικαιώματα, για μια κοινωνία που θα παίρνουμε εμείς τον πλούτο που παράγουμε!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΠΕΜΠΤΗ 23 ΜΑΗ 7μ.μ. ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ