Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Κλειστοί οι Δήμοι τη Δευτέρα 8 Ιούλη

Να μείνουν κλειστοί οι Δήμοι σε όλη τη χώρα τη Δευτέρα 8 Ιούλη αποφάσισε την Κυριακή το απόγευμα σε έκτακτη συνεδρίαση το ΔΣ της Κεντρικής Ενωσης Δήμων (ΚΕΔΕ), σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ένταξη δημοτικών υπαλλήλων στο πρόγραμμα κινητικότητας - απολύσεων. Εξαιρούνται οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, τα ΚΑΠΗ και το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι.

Η πρόταση έγινε από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Κ.Ασκούνη και τον επικεφαλής των δημάρχων που εκλέχτηκαν με την υποστήριξη της ΝΔ, δήμαρχος Λαρισαίων Κ.Τζανακούλη. Αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ θα συναντηθεί τη Δευτέρα,στις 14.30 με τους υπουργούς Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ.Μητσοτάκη. Οπως είπε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης,  η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί μετά από αυτήν τη συνάντηση.
Πρέπει να επισημανθεί ότι η ηγεσία ΚΕΔΕ όχι μόνο δεν είναι αντίθετη με τις απολύσεις υπαλλήλων, αλλά ζητά αυτές να γίνουν με ορθολογικό τρόπο. Μόλις πριν λίγες ημέρες ο Κ. Ασκούνης είχε δηλώσει ότι «δεν μπορεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση, να είναι το μόνιμο θύμα, που καλείται για πολλοστή φορά να πληρώσει τις αστοχίες κάποιων άλλων» και ότι για την «κινητικότητα» των υπαλλήλων «έχουμε συγκεκριμένη πρόταση προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι λειτουργικές ανάγκες των δήμων με ορθολογικό τρόπο».
Πριν από τη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, δημαρχοι που έχουν εκλεγεί με την υποστήριξη της ΝΔ, συναντήθηκαν με τον υπουργό Εσωτερικών Γ.Μιχελάκη, όπου συζητήθηκε η συμφωνία κυβέρνησης -  τρόικας. Οπως έγινε γνωστό, η συνάντηση «έγινε σε καλό κλίμα».