Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ SITE POLITISNEASMYRNI.NET

Σε άρθρο του κ. Παναγόπουλου την Πέμπτη 8 Αυγούστου στο site www.politisneasmyrni.net με τίτλο «Ο Γ. Καρούμπας, η γυναίκα του Καίσαρα κι η Νέα Σμύρνη των … ονείρων μας», αναφέρεται ότι «…Η συγκεκριμένη υπάλληλος και σύζυγος του Γ. Καρούμπα είχε αποσπαστεί προηγούμενα στο ΚΚΕ, όταν το ΔΗΚΚΙ συνεργαζόταν με τον Περισσό …».
Για όσους δεν ξέρουν και για όσους καμώνονται πως δεν ξέρουν, διευκρινίζουμε τα εξής:

1. Το ΚΚΕ είναι αυτόνομος πολιτικός οργανισμός που καθορίζει την πολιτική του μέσα από πραγματικά δημοκρατικές διαδικασίες με γνώμονα το συμφέρον της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Η λειτουργία και οι στόχοι του καμία σχέση δεν έχουν με όλα τα άλλα αστικά και οπορτουνιστικά κόμματα (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ, Χρυσή Αυγή κ.α.), τα οποία, ανεξάρτητα του όποιου μίγματος διαχείρισης πρεσβεύουν, υποκλίνονται στο καπιταλιστικό σύστημα.

2. Το ΚΚΕ, δεν έκανε και δεν κάνει πίσω από τις αρχές του. Χιλιάδες κομμουνιστές, κομμουνίστριες και άλλοι αγωνιστές που πάλεψαν ανιδιοτελώς δίπλα του, έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για να μπορεί η εργατική τάξη να ελπίζει σήμερα στο δικό της μέλλον και να έχει στέρεες βάσεις για τον Σοσιαλισμό αύριο. Οτιδήποτε άλλο, που θα εξυπηρετούσε μικροπολιτικά οφέλη (όπως πράττουν οι αστοί και οι οπορτουνιστές στην καθημερινή τους πολιτική δράση), είναι ξένο προς το ΚΚΕ.

3. Η πολιτική συμμαχιών του Κόμματος πάντα είχε για αφετηρία τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, πάντα με θέσεις αρχής όπως αυτές καθορίζονται από το Πρόγραμμά του, το Καταστατικό του, τον Μαρξισμό – Λενινισμό. Επομένως, οποιοσδήποτε όρος που απαιτεί ικανοποίηση προσωπικών επιθυμιών δεν θα μπορούσε να γίνει δεκτός. Ως εκ τούτου, δεν υφίσταται καμία απόσπαση της συζύγου του Γ. Καρούμπα στο ΚΚΕ, είτε επειδή το ΔΗΚΚΙ συνεργάστηκε με το ΚΚΕ, είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο.

Επομένως, η συγκεκριμένη αναφορά στο άρθρο του κου Παναγόπουλου δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ευλόγως δημιουργούνται ερωτήματα για τους σκοπούς που εξυπηρετεί μια τέτοια ενέργεια, όταν χρησιμοποιούνται αδιασταύρωτες «πληροφορίες» χωρίς καν να ερωτηθεί και ο φορέας στον οποίο αναφέρονται. Να υπενθυμίσουμε ότι το site και η εφημερίδα του κου Παναγόπουλου στηρίζει την παράταξη του κου Νεφελούδη (στηρίχθηκε από τη ΔΗΜΑΡ).

Το ΚΚΕ δημιουργήθηκε και παλεύει για την ανατροπή της δικτατορίας των μονοπωλίων, για να πάρει την εξουσία η εργατική τάξη. Οι μάχες που δίνει γίνονται με πολιτικούς όρους και όχι με προσωπικούς -δεν αναγάγει τις προσωπικές αδυναμίες σε πολιτικό στόχο. Ο ελληνικός λαός δεν έχει τίποτα να περιμένει από «Ομπαμιστές», «Μερκελιστές» ή ναζιστές, είτε σε επίπεδο κεντρικής, είτε τοπικής διοίκησης. Με εμπιστοσύνη στο κόμμα του το ΚΚΕ μπορεί να δώσει τη μόνη φιλολαϊκή λύση: να οργανώσει την πάλη του ενάντια στην τάξη των βιομηχάνων, εφοπλιστών, μεγαλεμπόρων και τραπεζικών που θα τον οδηγήσει στην ανατροπή της εξουσίας τους.