Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ!



Από νωρίς άρχισε να μαζεύεται ό κόσμος

Μεγάλη η ανταπόκριση από τη νεολαία

Ο Άγγελος Βρεττός στο βήμα

Ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ


Όσο περνούσε η ώρα, η αίθουσα φάνηκε μικρή για τον κόσμο
Με μεγάλη ανταπόκριση του λαού της Νέας Σμύρνης πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΚΚΕ στον κινηματογράφο «Σπόρτιγκ», την Κυριακή 16/2.
Στην εναρκτήρια ομιλία, ο υποψήφιος Δήμαρχος του ΚΚΕ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Σμύρνης» Άγγελος Βρεττός, αναφέρθηκε στη δράση των κομμουνιστών δημοτικών συμβούλων τόσο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου αποκάλυψαν τον αντιδραστικό ρόλο της τοπικής διοίκησης και του «Καλλικράτη», όσο και των «μνημονιακών» και «αντιμνημονιακών» παρατάξεων, που όλες μαζί προσπαθούν να δημιουργήσουν αυταπάτες στον λαό μιλώντας για τοπική αυτοδιοίκηση (λες και μπορούν να υπάρχουν νησίδες εργασιακού παραδείσου μέσα στον καπιταλισμό) και παρουσιάζοντας τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ ως «αναγκαίο κακό» ή ότι μπορεί να μεταλλαχθεί σε φιλολαϊκή συμμαχία!
Κυρίως όμως, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, πάλεψαν με τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες στους αγώνες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα.
Στηλίτευσε τις άλλες παρατάξεις οι οποίες τάχατες δεν έχουν κομματική-πολιτική ταυτότητα προσπαθώντας να ξεγελάσουν τον λαό. Ο Δήμαρχος Σταύρος Τζουλάκης και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Κουτελάκης, μαζί ή χώρια, στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ, από στελέχη προερχόμενα από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΑΝΕΛ, Λοβέρδο, ακόμα και από τον εθνικιστικό χώρο. Ο Στάθης Κούπας είχε τη στήριξη από τη ΝΔ, ο Νίκος Στέφος από ΝΔ και ΛΑΟΣ, η «Στροφή» από το  ΣΥΡΙΖΑ και η «Πόλη Ανάποδα» από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλους εξωκοινοβουλευτικούς.
Κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή αλλά και τις άλλες παρατάξεις ότι όλοι συμφωνούσαν για τον Καλλικράτη το 2010, ενώ τώρα όλοι «διαφωνούν». Έχουν ευθύνες για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί γιατί όλοι συμφωνούν με την ΕΕ (Μάαστριχτ, Λισαβόνα κ.α.). Όλες οι αποφάσεις (και οι πιο μικρές) που πάρθηκαν έχουν κατεύθυνση από την ΕΕ. Αποτέλεσμα;
·         Έχουμε μείωση πόρων (60% τα δύο τελευταία χρόνια) και επομένως αδυνάτισμα των κοινωνικών παροχών.
·         Πάρθηκαν πολιτικές αποφάσεις που οδηγούν σε ιδιωτικοποίηση των δομών του Δήμου.
·         Απαξιώθηκαν δομές του Δήμου (π.χ. τεχνική υπηρεσία - τα περισσότερα έργα σε εργολάβους, απαγόρευση προσλήψεων και ανανέωσης συμβάσεων – προβλήματα στην καθαριότητα, τους παιδικούς σταθμούς κ.α.).
·         Παραχωρήθηκαν χώροι σε ιδιώτες: parking πλατείας στον Μπόμπολα, χώρος στην Αρτάκης στον όμιλο επιχειρήσεων «Σάλας» για να κερδίζει από τα λεγόμενα φτηνά γεύματα, κινηματογράφοι «Σπόρτιγκ» και «Φιλίπ» οι οποίοι μέχρι τώρα μας στοίχησαν 600.000€ κ.α.
·         1.000.000 ευρώ προβλέπονται από τον προϋπολογισμό για τον ΕΣΔΝΑ, ο πρόεδρος του οποίου, ο Περιφερειάρχης κος Σγουρός, έχει ήδη προαναγγείλει τη δημιουργία ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων.
·         Έχουν μπει τοφεία στους Παιδικούς Σταθμούς και ανταποδοτικά τέλη για άλλες υπηρεσίες δυσκολεύοντας ακόμα πιο πολύ τις λαϊκές οικογένειες που υποφέρουν από την καπιταλιστική βαρβαρότητα.
ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ δοκιμάστηκαν και στους Δήμους. Πρωτοστάτησαν στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, στην κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων (συμβασιούχοι, μπλοκάκια κ.α.).
Συνεχίζοντας ο Άγγελος Βρεττός την ομιλία του τόνισε ότι «άσχετα με τις επιμέρους διαφωνίες που μπορεί να υπάρχουν μεταξύ των άλλων παρατάξεων, όλες συμφωνούν ότι η λύση βρίσκεται εντός των τειχών της ΕΕ. Στην πραγματικότητα, αυτό που συμφωνούν είναι η πλήρης εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στήριξης 2012-2016 και του κρατικού προϋπολογισμού για την τοπική διοίκηση.
Πέρσι ρωτάγαμε τι θέση παίρνει η Δημοτική Αρχή και οι άλλες παρατάξεις του ευρωμονόδρομου για την κινητικότητα και διαθεσιμότητα των δημόσιων υπαλλήλων, για τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, τις υποχρεωτικές μετατάξεις, για την απαγόρευση προσλήψεων ΔΕ και ΤΕ έως το 2016, για το «παρατηρητήριο οικονομικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ» που κατευθύνει ακόμα περισσότερο σε αντιλαϊκές κατευθύνσεις, για τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, για την ακόμα μεγαλύτερη μείωση των ΚΑΠ, ΣΑΤΑ και ΕΣΠΑ.
Τα εφάρμοσαν όλα, χωρίς καμιά αντίρρηση! Προσπαθούν μάλιστα, να πείσουν τους εργαζόμενους να προχωρήσουν στη δημιουργία των απαράδεκτων και αντιδραστικών «Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων» (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.), τους οποίους εκθείαζαν από το καλοκαίρι του 2012. Καλούν τους ανέργους να ανακυκλώσουν την ανεργία τους μέσα από το Τοπικό Σχέδιο Απασχόλησης. Δηλαδή, ζητάν από τους εργαζόμενους να αποδεχτούν τις απολύσεις τους και να λειτουργήσουν ως άλλος Δούρειος Ίππος για την περεταίρω ιδιωτικοποίηση των δομών του Δήμου. Ζητούν από τους ανέργους να καλύψουν με χειρότερους όρους τις θέσεις των απολυμένων.
Την ίδια ώρα που εφαρμόζουν την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των μονοπωλίων, εφαρμόζουν τη λεγόμενη «Κοινωνική Πολιτική» που στην ουσία ανακυκλώνει την ανθρώπινη εξαθλίωση, παρουσιάζοντας την υποχρέωση του κράτους προς τον λαό ως φιλανθρωπία, αθωώνοντας τους πραγματικούς ενόχους, τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές που, για να διαφυλάξουν τα κέρδη τους, καταστρέφουν εκατομμύρια λαϊκές οικογένειες.
Όσο αφορά το επιχείρημα της Δημοτικής Αρχής ότι ο Δήμος έχει οικονομικό πλεόνασμα και ότι είναι εύρωστος, δεν πρόκειται για κάποιο μέγεθος που προέρχεται από τη φιλολαϊκή πολιτική του Δήμου, αλλά αντίθετα, πρόκειται για χρήματα των λαϊκών οικογενειών της Νέας Σμύρνης που δεν έχουν διατεθεί για την ανακούφισή τους και τη διευκόλυνσή τους στην καθημερινή τους ζωή. Είναι χαρακτηριστική η υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών.
Στον αντίποδα των άλλων παρατάξεων, το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση, ανέδειξαν τον αντιλαϊκού χαρακτήρα της Τοπικής Διοίκησης, ανέδειξαν τα λαϊκά-εργατικά προβλήματα στο Δημοτικό Συμβούλιο, δράσαμε μέσα στο ταξικό κίνημα, δυναμώσαμε την Λαϊκή Αντιπολίτευση. Γι’ αυτό, και σε αυτές τις εκλογές θα πρέπει να υπάρχει ΚΚΕ ισχυρό παντού, στο Ευρωκοινοβούλιο, στην Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση».

Στην κεντρική ομιλία της συγκέντρωσης, ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι «σήμερα οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες έχουν αποκτήσει εμπειρίες από τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται και ότι αυτή η κατάσταση δεν είναι μόνο στην Ελλάδα, αυτό το χάλι σε βάρος των εργαζομένων είναι και στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον καπιταλιστικό κόσμο. Πρέπει λοιπόν να να βγάλουμε συμπέρασμα για το τι φταίει και ποια είναι η διέξοδος γιατί διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος να εγκλωβιστεί ο λαός σε μια από τα ίδια και να στηρίξει διαχειριστές, είτε λέγονται ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είτε ΣΥΡΙΖΑ, ή ότι άλλο πολιτικό σχήμα δημιουργήσουν.
Απάντησε στο επιχείρημα που ακούγεται για το ΣΥΡΙΖΑ, ότι τάχατες δεν έχει δοκιμαστεί, λέγοντας ότι ήδη τον έχουμε δει σε Δήμους, σε Περιφέρειες και πρέπει να κριθεί από το τι πολιτική εφαρμόσανε εκεί: τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, τη μερική απασχόληση, τις μειώσεις στους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο», τις ΚΟΙΝΣΕΠ. Δοκιμάστηκαν και στα συνδικάτα, όπου εκεί πρωτοστάτησαν, σε συνεργασία με την εργοδοσία, στην υπογραφή αντεργατικών συμβάσεων, στη κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων. Το παράδειγμα της Χαλυβουργικής είναι πρόσφατο και τρανταχτό…
Συνέχισε λέγοντας ότι «τον είδαμε και μετά τις εκλογές του Ιούνη του 2013, όπου παρότι τον ψήφισαν 1.700.000 άνθρωποι, δεν οργάνωσε κανέναν αγώνα για να σταματήσει την κατρακύλα του λαού. Αντίθετα, το ΚΚΕ πήρε 270.000 ψήφους στις τελευταίες εκλογές και βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Έδωσε μάχες σε κάθε χώρο εργασίας και σε κάθε γειτονιά που υπήρχαν κομμουνιστές. Δεν λογαριάσαμε ούτε τις απολύσεις, ούτε την καταστολή. Αποδείχτηκε στην πράξη πόσο σωστή ήταν η απόφαση του Κόμματος να μην υποκύψει στις πιέσεις για μια «αριστερή κυβέρνηση» στις εκλογές του Ιούνη του 2012. Τώρα θα είχαμε υποταγεί στις ορέξεις της ΕΕ, ο λαός δεν θα είχε κανένα αποκούμπι για να στηρίξει τους αγώνες και τις ελπίδες του. Η μόνη φιλολαϊκή λύση είναι η αποδέσμευση από την ΕΕ, με μονομερή διαγραφή του χρέους, με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, δηλαδή με λαϊκή εξουσία. Γι’ αυτό παλεύουμε για την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας, ενάντια στη Συμμαχία των μονοπωλίων, γι’ αυτό και η πρότασή μας δεν έχει καμία σχέση με την πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή του Σχεδίου Β’ του Αλαβάνου, οι οποίοι μιλάνε για αποδέσμευση από την ΕΕ, αλλά υπό την εξουσία των μονοπωλίων.
Η εκλογική μάχη είναι ενιαία και μπροστά σε αυτήν, ο λαός πρέπει να κρίνει με βάση την πείρα του, τη ζωή. Όσο πιο ισχυρό βγει το ΚΚΕ, τόσο η δυνατότητα να ξεδιπλωθεί μια ισχυρή εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση θα μεγαλώνει. Θα δημιουργηθούν προϋποθέσεις να τους παρεμποδίσουμε, να τους δυσκολέψουμε, να τους καθυστερήσουμε, να μην τους αφήσουμε να εφαρμόσουν αυτές τις πολιτικές που θέλουν. Όσο πιο ισχυρό είναι το ΚΚΕ τόσο θα βοηθηθεί η ανασυγκρότηση του εργατικού - λαϊκού κινήματος, το ζωντάνεμα του, θα ενισχυθεί ο ταξικός προσανατολισμός του κινήματος, ούτως ώστε από καλύτερες θέσεις να παλεύει για την εργατική τάξη και το λαό μας, για τα συμφέροντά τους σήμερα».