Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

ΠAME ΟΤΑ: Όχι στον επανέλεγχο συμβάσεων που οδηγεί σε απολύσεις

Όχι στον επανέλεγχο συμβάσεων που οδηγεί σε απολύσεις, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία ΟΤΑ του ΠΑΜΕ.
Σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ προχωρά στο λεγόμενο επανέλεγχο όλων των συμβάσεων αορίστου χρόνου των εργαζομένων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, σύμφωνα με το άρθρο 42 του νόμου 4250/26-3-14 “Διοικητικές απλουστεύσεις - Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα - Τροποποίηση διατάξεων Π.Δ. 318/1992 (Α' 161) και λοιπές ρυθμίσεις”, που ψήφισε πρόσφατα.
Με τον τρόπο αυτό θέλει να οδηγήσει στην απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους. Θέλει οι περίπου 35.000 εργαζόμενοι ΙΔΑΧ να αποτελούν μία μόνιμη δεξαμενή απολύσεων.
Επιδιώκει να καλλιεργηθεί κλίμα αυταρχισμού και τρομοκρατίας στον χώρο των δημοσίων υπαλλήλων για την πιο αποτελεσματική προώθηση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Θέλει να ξεφορτωθεί εργαζόμενους με συγκροτημένα δικαιώματα και να ανοίξει το δρόμο παραπέρα, για να διεισδύσουν ιδιωτικοί επιχειρηματικοί όμιλοι σε τομείς-φιλέτα.
Ψεύδεται η κυβέρνηση όταν λέει ότι με αυτό τον τρόπο θέλει να αντιμετωπίσει όσους κατέθεσαν πλαστά δικαιολογητικά. Δεν στηρίζουμε πτυχία-μαϊμού και πλαστά δικαιολογητικά, αλλά ούτε παραχωρούμε το ρόλο του τιμητή της νομιμότητας, της αξιοκρατίας και της διαφάνειας στα κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ), που έχουν κάνει κουρελόχαρτο το δικαίωμα στη δουλειά.
Κυβέρνηση, δήμαρχοι και περιφερειάρχες κρύβουν σκόπιμα ότι είναι αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν βάναυσα τους συμβασιούχους για να μειώσουν το λεγόμενο μισθολογικό κόστος και στη συνέχεια, κάτω από την πίεση του κινήματος, μετέτρεψαν τις συμβάσεις ορισμένων εργαζόμενων και πέταξαν άλλους στο δρόμο σαν στυμμένες λεμονόκουπες.
Τσαλαπάτησαν το δικαίωμα των ανέργων και των νέων στη σταθερή δουλειά και τώρα μιλάνε για νόμιμες διαδικασίες και αξιοκρατία στις απολύσεις.
Απελευθέρωσαν επί της ουσίας τις απολύσεις και τώρα ανακυκλώνουν τους ανέργους με τα ευρωενωσιακής έμπνευσης προγράμματα σύγχρονης σκλαβιάς.
Οι εργαζόμενοι με μαζικές, συλλογικές διαδικασίες απαιτούμε:
  • Να καταργηθεί ο νόμος 4250/14.
  • Να μην προχωρήσει κανένας επανέλεγχος συμβάσεων, που θα οδηγήσει σε απολύσεις.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους - μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις».