Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014

ΠΑΜΕ: Μαζικές οι απεργιακές πορείες σε Αθήνα και Πειραιά - Όλες οι δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας της Πρωτομαγιάς
Μαζική η πορεία του ΠΑΜΕ από την Ομόνοια στη Βουλή με τη συμμετοχή απεργών από δεκάδες κλάδους, ανέργων, αυτοαπασχολούμενων, γυναικών, φοιτητών και σπουδαστών, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλη τη χώρα. Το σύνθημα στέλνει το μήνυμα: «Με το ΠΑΜΕ για έξοδο τώρα από την ΕΕ των μονοπωλίων». Στην απεργιακή συγκέντρωση παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. 
Με την έναρξη της πορείας ανακοινώθηκε ότι η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την 1η Μάη θα πραγματοποιηθεί στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα. Για την προετοιμασία της απεργίας το Σάββατο 12 Απρίλη στις 9 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συνδικαλιστική σύσκεψη στα γραφεία του ΠΑΜΕ με τη συμμετοχή προέδρων Συνδικάτων, Ομοσπονδιών και επικεφαλής των κλάδων. Στον Πειραιά, οι απεργοί με τις σημαίες του ΠΑΜΕ πορεύτηκαν από την πλατεία Καραϊσκάκη προς τον ΟΛΠ. 
ΠΑΜΕ: Όλες οι δυνάμεις χωρίς καθυστέρηση για την επιτυχία της απεργίας της Πρωτομαγιάς και των συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα
H Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες απεργούς εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία και τις γυναίκες που με αποφασιστικότητα ξεπέρασαν τις δυσκολίες και τις απειλές της εργοδοσίας, την ανοιχτή υπονόμευση της απεργίας από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό και έδωσαν τη μάχη της σημερινής πανελλαδικής απεργίας στις πύλες των εργοστασίων, στους καταπέλτες των πλοίων, σε κάθε γραφείο και τόπο δουλειάς. Χαιρετίζει τις χιλιάδες των διαδηλωτών που συμμετείχαν στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε κάθε πόλη της χώρας με τα συνθήματα και τα αιτήματα του ταξικού κινήματος, ενισχύοντας τον αγώνα για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος. Χαιρετίζει τη φτωχή αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους που συμμετείχαν στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.
Το μήνυμα από τη σημερινή πανελλαδική απεργία είναι ξεκάθαρο. Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά την ανάπτυξη των αγώνων μας και την αντίσταση στα συνεχόμενα μέτρα που οδηγούν την εργατική - λαϊκή οικογένεια στην ανέχεια και την εξαθλίωση.
Υπάρχουν δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε κάθε χώρο δουλειάς που και μπορούν και θέλουν να δυναμώσει η οργάνωση, η αντεπίθεση της εργατικής τάξης, που έχουν μαχητικότητα, αποφασιστικότητα, που για 15 χρόνια παλεύουν αταλάντευτα ενάντια στην εργοδοσία, τις κυβερνήσεις της, ενάντια στην ΕΕ, για την απαλλαγή της από τη βαρβαρότητα που ζει.
Δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό για την ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος, για την ανάτασή του. Αυτήν την ανάταση τη φοβούνται και δεν τη θέλουν πολλοί. Πρώτα και κύρια η μεγαλοεργοδοσία σε κάθε κλάδο και από πίσω το πολιτικό προσωπικό τους και ο συμβιβασμένος εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, νέας και παλιάς κοπής. Δυνάμεις που θέλουν το εργατικό κίνημα σκυμμένο και ανοργάνωτο. Γι’ αυτό υπονομεύουν τις απεργίες, βάζουν συνεχώς εμπόδια στην οργάνωση των εργατών. Παράλληλα δυνάμεις του ανερχόμενου κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, που εμφανίζονται δήθεν ως νέες, αλλά είναι φτιαγμένες από παλιά και φθαρμένα υλικά. Μιλούν τάχα για ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, προσκυνώντας τις αξίες της ΕΕ, την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων.
Το δίκιο του εργάτη, όλων των εργαζομένων, θα κριθεί σε κάθε τόπο δουλειάς και στους δρόμους του κλιμακούμενου - αταλάντευτου αγώνα, από το ενιαίο μέτωπο όλων των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, των ανέργων, της νεολαίας.
Η μαχητικότητα της σημερινής απεργιακής κινητοποίησης στέλνει ένα ξεκάθαρο σινιάλο στην κυβέρνηση και το αφεντικά. Το επόμενο μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού είναι η απεργία της Πρωτομαγιάς. Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα στις 10 π.μ. Καλούμε τα σωματεία, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, όλες τις ταξικές δυνάμεις να οργανώσουν και να προετοιμάσουν από τώρα χωρίς χάσιμο χρόνου με ενθουσιασμό την επιτυχία της απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης της Πρωτομαγιάς, με στόχο να εμποδιστεί η εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων. Να είναι μια απεργία και διαδήλωση που ταιριάζει στο ιστορικό φορτίο της 1ης Μάη και που θα δείξει τη δύναμη των ταξικά ενωμένων εργατών.   
Η κεντρική ομιλία στην απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια
«Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση, τόσο ως καταδίκη των νέων βάρβαρων μέτρων του πολυνομοσχεδίου όσο και ως έκφραση της αποφασιστικότητας να αντιδράσουμε και κατά των επόμενων μέτρων που ετοιμάζονται, αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην πάλη μας ενάντια στα μονοπώλια, την κυβέρνηση, την ΕΕ», τόνισε, μιλώντας στην Ομόνοια ο Βασίλης Σταμούλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος (Διαβάστε στο συνημμένο όλη την ομιλία και δείτε την ομιλία ΕΔΩ).
Υπογράμμισε ότι το ΠΑΜΕ έδωσε όλες του τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας «παρά την υπονόμευση από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, αλλά και την "Αυτόνομη Παρέμβαση" και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ». Με αφορμή τις νέες απειλές της Χρυσής Αυγής σε βάρος του ταξικού κινήματος ο Β. Σταμούλης κάλεσε τους εργαζόμενους να απομονώσουν τους φασίστες.
Σχετικά με την ανάπτυξη για την οποία μιλούν κυβέρνηση και αντιπολίτευση, υπογράμμισε ότι «το ζήτημα δεν είναι αν έρχεται ή αν δεν έρχεται ανάπτυξη, που κάποια στιγμή θα έρθει. Το ζήτημα είναι πού θα έχει στηριχτεί και τι ανάπτυξη θα είναι. Και θα είναι μια ανάπτυξη που θα έχει στηριχτεί στα "νεκροταφεία" των δικαιωμάτων των εργαζομένων». 
Ο Β. Σταμούλης κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της ανασύνταξης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. «Ανασύνταξη του κινήματος, χωρίς να θίγονται η κυριαρχία και τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων, χωρίς να αμφισβητείται η στρατηγική της ΕΕ, χωρίς συγκρούσεις με τις αντιλαϊκές πολιτικές, με την εργοδοσία και τους μηχανισμούς της, χωρίς ανατροπές των συσχετισμών δύναμης στα συνδικάτα δεν μπορεί να υπάρξει», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο Σταύρος Φλώρος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου των Εργαζομένων στη «Χαλυβουργία» (Δείτε εδώ σε βίντεο την ομιλία του) και ο Άρης Μερκενίδης, μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΕΠ και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο εργοστάσιο της «Coca Cola» στη Θεσσαλονίκη (Δείτε εδώ βίντεο με την ομιλία του)Επίσης χαιρετισμό απήθυνε η Αϊνόα Ετσάιντε, γενική γραμματέας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργαζομένων LAB στη Χώρα των Βάσκων.(Δείτε εδώ σε βίντεο το χαιρετισμό της).
Χαιρετιστήρια μηνύματα στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έστειλαν η Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών, Συνδικάτα της Ισπανίας και η Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων της Πορτογαλίας.