Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Συγκέντρωση για τη ΔΕΗ - Δυναμική η παρουσία του ΠΑΜΕ


 
Συγκέντρωση στο Σύνταγμα πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ» και στην επιστράτευση της κυβέρνησης.
Μαζική η παρουσία Συνδικάτων, λαϊκών επιτροπών, μαζικών φορέων, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση νωρίτερα στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. (Διαβάστε ΕΔΩ)
Μιλώντας στην προσυγκέντρωση ο Ηλίας Μαστρολέων, στέλεχος του ΠΑΜΕ και αντιπρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, τόνισε μεταξύ άλλων: «Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ αλλά και όλη η εργατική τάξη δεν πρέπει να φοβηθούν αλλά με τον οργανωμένο αγώνα να τσακίσουν τον αυταρχισμό. Αναγκαία είναι η οργάνωση και η συνέχιση του αγώνα στις νέες συνθήκες που δημιουργεί η κυβέρνηση, γιατί η επίθεση δεν θα σταματήσει με την ψήφιση του νόμου στη Βουλή. Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει απάντηση από όλα τα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν, γιατί η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας αφορά ολόκληρο τον ελληνικό λαό».
Η επιβολή των νόμων του κεφαλαίου, του δόγματος «νόμος και τάξη» δεν θα περάσει, τονίζει σε ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συνεργασία» στη ΔΕΗ, που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, σημειώνουν οι ταξικές δυνάμεις, όχι μόνο δεν πρέπει να φοβηθούν από αυτές τις ενέργειες, αλλά με τον οργανωμένο αγώνα να τσακίσουν τον αυταρχισμό και αυτούς που τον προωθούν. Αναγκαία είναι η οργάνωση και η συνέχιση του αγώνα στις νέες συνθήκες που δημιουργεί η κυβέρνηση, γιατί η επίθεση δεν θα σταματήσει με την ψήφιση του νόμου στη Βουλή.(Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
Ο αγώνας συνεχίζεται για ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, για τη δημιουργία θέσεων μόνιμης και σταθερής δουλειάς με τους όρους υγιεινής και ασφάλειας που απαιτούνται, για ΣΣΕ στους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας, τις μετεγκαταστάσεις, τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος και για φθηνό ρεύμα για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας προσθέτοντας ότι το ταξικό κίνημα από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης της επιστράτευσης εξέφρασε την ανάγκη να την καταργήσει στην πράξη και όχι στα λόγια. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
Στην κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της «μικρής ΔΕΗ» και ενάντια στην απλευθέρωση της ενέργειας, συμμετέχει και η ΠΑΣΕΒΕ. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
Την καταδίκη τους για την επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ εκφράζουν μεταξύ άλλων: Η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής του Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ), το Eργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων νήσου Κω, το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, η ΄Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών ν. Πέλλας, η Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου, η Ένωση Λογιστών Αθήνας και το Παράρτημα Λογιστών Πειραιά, το κλαδικό Σωματείο Ενέργειας.