Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Εθνικό ΣΥμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (Παράρτημα Νέας Σμύρνης - Καλλιθέας)







Στις φωτογραφίες κατά σειρά προβολής :
_ 1η: Ο γραμματέας του Ε.Συ.Ν. και κοινωνιολόγος Παναγιώτης Κατηφές. Αριστερά διακρίνεται η αντιπρόεδρος του παραρτήματος Καλλιθέας - Ν. Σμύρνης και ψυχολόγος, Όλγα Μουτεσίδου.
_ 2η: Η εκπρόσωπος των μαθητών, Δέσποινα Ντακοπούλου.
_ 3η: Η εκπρόσωπος της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας, Αθανασία Τζουμάνη.
_ 4η: Μία άποψη από τον κόσμο στη ΓΣ
_ 5η: Η εκπρόσωπος του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Νέας Σμύρνης, Μαρία Ροντογιάννη-Βρεττού
_ 6η: Η εκπρόσωπος των γονιών, Ανθή Πατσιώτη

Με μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του παραρτήματος Καλλιθέας - Νέας Σμύρνης του Ε.Συ.Ν. την Παρασκευή 17 Απριλίου.
Στον απολογισμό του Δ.Σ., η ψυχολόγος Όλγα Μουτεσίδου αναφέρθηκε στη δράση του παραρτήματος το προηγούμενο διάστημα, στις αδυναμίες που εκδηλώθηκαν αλλά και στις προοπτικές που άνοιξαν σχετικά με την ενημέρωση για το φλέγον ζήτημα των ναρκωτικών και της τοξικοεξάρτησης.
Επισήμανε την ανησυχητική εξάπλωση των ναρκωτικών σε πολύ μικρές ηλικίες, στηλίτευσε τις πολιτικές της σημερινής συγκυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων, που με την απαράδεκτη λογική του διαχωρισμού των ναρκωτικών σε «μαλακά» και «σκληρά», την αντιδραστική θεωρία της «αυτοδιάθεσης του σώματος» και την ψήφιση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών (Ν.4139/2013), συνδράμουν στη χειραγώγηση της νεολαίας και της απομάκρυνσής της από κάθε έννοια συλλογικού κι οργανωμένου αγώνα για τα δικαιώματά τα δικά της και των λαϊκών οικογενειών.
Εκ μέρους του Ε.Συ.Ν., τον λόγο πήρε ο γραμματέας του και κοινωνιολόγος Παναγιώτης Κατηφές. Αφού παρουσίασε τα επιστημονικά στοιχεία που αποδεικνύουν την επικινδυνότητα της επίσημης κρατικής πολιτικής για την χορήγηση υποκατάστατων και τη δυνατότητα χορήγησής τους από νοσοκομεία, στρατόπεδα, ΜΚΟ και δήμους, κατήγγειλε τη συγκυβέρνηση που ακολουθεί τις πολιτικές της ΕΕ για τα στεγνά προγράμματα που υλοποιούνται κύρια από το ΚΕΘΕΑ. Τα προγράμματα αυτά αντιμετωπίζουν τρία κύρια προβλήματα: 1) λειτουργούν με μειωμένη χρηματοδότηση 2) το περιορισμένο προσωπικό καλείται να καλύψει ένα αριθμό 13.500 χρηστών και 3) οι απόφοιτοι των προγραμμάτων βγαίνοντας έξω έχουν να αντιμετωπίσουν τις ίδιες συνθήκες που τους οδήγησαν στην χρήση. Τέλος, αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο που παίζει η σύνδεση του αντιναρκωτικού κινήματος με το εργατικό-λαϊκό κίνημα και τη μάχη που πρέπει να δώσουμε για να αναδείξουμε το γεγονός ότι η διακίνηση και το εμπόριο των ναρκωτικών είναι άμεσα συνδεδεμένο με την έννοια του κέρδους που είναι και ο πυρήνας του κοινωνικού-οικονομικού συστήματος που ζούμε, του καπιταλισμού.
Η Δέσποινα Ντακοπούλου εκ μέρους των μαθητών και η Ανθή Πατσιώτη εκ μέρους των γονιών που συμμετέχουν στο παράρτημα του Ε.Συ.Ν. αναφέρθηκαν στην κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία αλλά και στη συμβολή που πρέπει να έχουν οι λαϊκές οικογενειών στο πλευρό των παιδιών για το σχολεία και το μέλλον που τους αξίζει.
 Η Αθανασία Τζουμάνη, εκ μέρους της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας και η Μαρία Ροντογιάννη - Βρεττού, εκ μέρους του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Νέας Σμύρνης (Ο.Γ.Ε.) ανέδειξαν τη σημασία που έχει άνοδος του εργατικού - λαϊκού κινήματος και η σύνδεσή του με το αντιναρκωτικό κίνημα για τη θωράκιση της νεολαίας και των λαϊκών οικογενειών απέναντι σε κάθε προσπάθεια χειραγώγησής τους. Τέλος, κατήγγειλαν τον Δήμο της Αθήνας, ο οποίο παραχώρησε την πλατεία Συντάγματος στις 9 Μάη (ημέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών) για την πραγματοποίηση του λεγόμενου «αντιαπαγορευτικού» φεστιβάλ, δηλαδή της ελεύθερης χρήσης, διακίνησης και προπαγάνδισης των ναρκωτικών.

Ακολούθησε η διαδικασία εκλογής νέου Δ.Σ. και εκπροσώπων για το συνέδριο του Ε.Συ.Ν.