Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ





Ζωντανή συζήτηση με έντονο προβληματισμό αλλά και αγωνιστικές διαθέσεις, έγινε στην σύσκεψη της Επιτροπής Αγώνα Νέας Σμύρνης, την Κυριακή 31 Γενάρη το απόγευμα στην αίθουσα του "Γαλαξία". 
Κεντρικός ομιλητής ο γιατρός γαστρεντερολόγος Γιάννης Κιουλάνης μέλος του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, έκανε μια παρουσίαση του νέου "αντιασφαλιστικού" νομοσχεδίου.
"Τα μέτρα της κυβέρνησης είναι ταξικά μεροληπτικά, είπε χαρακτηριστικά, όχι υπέρ των εργαζομένων και των συνταξιούχων, αλλά υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου. Το πρόβλημα που παρουσιάζεται στα Ασφαλιστικά Ταμεία σήμερα δεν είναι λογιστικό αλλά πολιτικό, ταξικό." Επίσης ξεκαθάρισε οτι το θέμα του ασφαλιστικού δεν αφορά μόνο το θέμα των συντάξεων και μάλιστα όσους θα βγουν στη σύνταξη από την ψήφισή του και μετά, αφορά την Υγεία, την Πρόνοια, τις συντάξεις, τους άνεργους, τα παιδιά μας, όλη την ζωή μας, μας αφορά όλους στην καθημερινότητά μας. Ο διαχωρισμός που προσπαθούσαν να κάνουν όλα αυτά τα χρόνια διχάζοντας τον εργαζόμενο λαό διάφοροι μεταξύ εργαζομένων στον δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα, σε όσους υπάγονταν στο ένα ή το άλλο ταμείο, ή στην τάδε κατηγορία δεν υφίστανται, πλήττονται όλοι οι εργαζόμενοι, σε όλες τις βαθμίδες, τις κατηγορίες και τα επαγγέλματα.
Κλείνοντας την συζήτηση τονίστηκε ότι δεν πρέπει να πληρώσει για άλλη μια φορά ο εργαζόμενος λαός για την κερδοφορία του κεφαλαίου, "Η ελπίδα δεν είναι σύνθημα, η ελπίδα βρίσκεται στον αγώνα απέναντι στα μέτρα της ΕΕ και της κυβέρνησης." 
Ενώ δόθηκε και αγωνιστικό ραντεβού στην απεργιακή συγκέντρωση με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 4 Φλεβάρη 10:30 π.μ. στην Ομόνοια.