Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα

Με κεντρικό σύνθημα «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα» θα γίνει την Κυριακή 3 Απρίλη στις 8 π.μ. στην πλατεία Γεωργίου η εκκίνηση της πορείας αγώνα ενάντια στην ανεργία από την Πάτρα στην Αθήνα, την οποία διοργανώνει ο Δήμος Πάτρας. Η πορεία θα διασχίσει 220 χιλιόμετρα και θα φτάσει στην Αθήνα στις 10 Απρίλη όπου στις 6 μ.μ. θα γίνει συγκέντρωση στο Σύνταγμα στην οποία θα μιλήσει ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και θα γίνει συναυλία.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανοίξει το Σάββατο 2 Απρίλη με μεγάλη εκδήλωση στην πλατεία Γεωργίου, στις 7.30 μ.μ. με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
Στην πρωτοβουλία αυτή, η οποία εντάσσεται σε καμπάνια που έχει ξεκινήσει ο Δήμος Πάτρας για το μεγάλο θέμα της ανεργίας, ο δήμος καλεί εργατικά συνδικάτα, μαζικούς φορείς της νεολαίας, των γυναικών, συλλόγους και ενώσεις επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων, αγροτικούς συλλόγους, πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία να συμμετάσχουν και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.
Η διαδρομή των 220 χιλιομέτρων μέχρι την Αθήνα θα σηματοδοτηθεί με στάσεις στους δήμους από τους οποίους θα διέλθει, απευθύνοντας κάλεσμα και στους δημάρχους, τα Δημοτικά Συμβούλια αυτών των περιοχών, αλλά και ολόκληρης της χώρας, για συμπαράσταση και από κοινού διεκδίκηση για μέτρα προστασίας των ανέργων.

Η Επιτροπή Αγώνα Νέας Σμύρνης, σε συντονισμό με το Π.Α.ΜΕ., Λαϊκές Επιτροπές κι Επιτροπές Αγώνα του Νότιου Τομέα της Αθήνας θα συμμετάσχει στη πορεία. Καλούμε τα αθλητικά σωματεία, τους πολιτιστικούς και τοπικούς συλλόγους της Νέας Σμύρνης να πάρουν αποφάσεις στήριξης και συμμετοχής στη μεγάλη πορεία αγώνα ενάντια στην ανεργία. Καλούμε τους ανέργους της πόλης μας να ενώσουν τη φωνή τους με τα συνδικάτα και τους φορείς που παίρνουν τη πρωτοβουλία.


Τη Τρίτη 5 Απρίλη, θα ξεκινήσουν πούλμαν για Ακράτα. Εκεί θα συναντήσουν τη πορεία για να πορευτούν μαζί με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες μέχρι το Ξυλόκαστρο (30χλμ. – περίπου 6-7 ώρες), απ’ όπου θα επιστρέψουν με πούλμαν το ίδιο βράδυ.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλεφωνο:  6971831643