Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 
 
Την Τρίτη 26 Φλεβάρη κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Σμύρνης μ επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Κιουλάνη επισκέφτηκε τους εργαζόμενους στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Ν. Σμύρνης. 
 
Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους ο Γιάννης Κιουλάνης αναφέρθηκε στην περικοπή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας και τα συμπεράσματα από την πρόσφατη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζόμενων στους δήμους. Όπως τονίστηκε από τους εκπροσώπους της Λαϊκής Συσπείρωσης, η περικοπή του επιδόματος εντάσσεται στο γενικότερο χτύπημα του θεσμού των βαρέων και ανθυγιεινών με βάση τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και το Νόμο 4512/18 που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., στο δρόμο που χάραξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Εντάσσεται στη συνολική επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, όπως η εντατικοποίηση της δουλειάς, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και η ανυπαρξία μέτρων υγείας και ασφάλειας με αποτέλεσμα δεκάδες εργατικά ατυχήματα, και θανατηφόρα, στον κλάδο των ΟΤΑ. Η δημοτική αρχή της Ν.Σμύρνης όχι μόνο δεν αμφισβητεί αλλά συμφωνεί και εφαρμόζει αυτές τις πολιτικές. 
 
Τονίστηκε ότι ο αγώνας πρέπει να έχει συνέχεια, να διευρυνθούν τα βαρέα και ανθυγιεινά, να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι, να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση δημοτικών δομών και να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Στον αγώνα αυτό οι δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και έξω από αυτό θα είναι δίπλα στους εργαζόμενους.
 
Επίσης έγινε παρέμβαση στους εργαζόμενους στην Υπηρεσία του Πρασίνου όπου αναδείχτηκαν οι συνέπειες της υποστελέχωσης της υπηρεσίας και των ελαστικών σχέσεων εργασίας που επικρατούν. Αφορμή στάθηκαν οι πολλές πτώσεις δέντρων αποτέλεσμα της απαξίωσης της υπηρεσίας. Οι πτώσεις δέντρων οδήγησαν στη καταστροφή λαϊκών περιουσιών και από τύχη δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές.